Un site rusesc vinde cupoane de reduceri pentru credincioșii care vor să se spele de păcate înainte de Apocalipsă. Cât costă iertarea

Redactor:
Florin Badescu
Un site rusesc vinde cupoane de reduceri pentru credincioșii care vor să se spele de păcate înainte de Apocalipsă. Cât costă iertarea
Un site rusesc propune un cupon de reduceri de 50% pentru credincioșii care vor să se spele de păcate înainte de Apocalipsă, însă cuponul, oferit de Biserica Catolică din Assisi, din Italia, nu a avut succesul scontat, informează gentside.com.

Un site rusesc propune un cupon de reduceri de 50% pentru credincioșii care vor să se spele de păcate înainte de Apocalipsă, însă cuponul, oferit de Biserica Catolică din Assisi, din  Italia, nu a avut succesul scontat, informează gentside.com.

Site-ul rusesc Kupoklub.ru propune un cupon de reducere de 50% acelor persoane care vor să li se ierte păcatele înainte de Apocalipsă, despre care se spune că ar avea loc pe 21 decembrie 2012. O biserică catolică italiană se află la originea acestei inițiative. Prețul pentru iertarea păcatelor este de 500 de ruble (puțin peste 12 euro), afirmă site-ul Oddity Central. Astfel, cu această sumă, credincioșii își asigură un loc în rai. Propunerea bisericii italiene pare însă destul de ciudată, ținând cont de faptul că cei mai mulți dintre credincioșii ruși sunt ortodocși.

„Potrivit predicțiilor, lumea noastră se va sfârși. Dar acesta nu este un motiv pentru a ne întrista. Biserica Catolică Assisi, din regiunea italiană Ombria, provincia Perugia, aflată la sud de muntele Subasio, organizează iertarea păcatelor. În aceste vremuri tulburi, acesta este un cadou picat din cer – o incredibilă reducere de 50% pentru a vă mântui”, se afirmă în comunicatul postat pe site-ul rusesc.

Pentru a obține mântuirea de păcate, persoanele doritoare trebuie să cumpere cuponul. Un număr unic le este astfel furnizat. Credincioșii trebuie apoi să trimită acel număr unic la o adresă de e-mail, trecută pe site, pentru a-și valida accesul în rai. Pe același site se afirmă că, oricât de numeroase ar fi păcatele unei persoane, un singur cupon va fi suficient. Totuși, credincioșii au posibilitatea de a-și procura mai multe cupoane, pentru a se asigura că și-au „rezervat” locul în rai.

Se pare însă că succesul comercial al acestei inițiative nu este cel scontat, întrucât doar 100 de persoane au decis să își cumpere acel cupon, în condițiile în care Biserica catolică italiană spera să vândă câteva milioane.

Inchide