Un val de căldură face ravagii în India. Oamenii rămân cu picioarele înțepenite în asfalt

Un val de căldură face ravagii în India. Oamenii rămân cu picioarele înțepenite în asfalt
Publicat: 24/05/2016, 18:30

Valul de căldură din India este atât de puternic încât oamenii au ajuns să traverseze cu greu strada, asfaltul topindu-se sub picioarele acestora.

Un clip recent arată cum încălțămintea rămâne prinsă în asfalt, iar oamenii se chinuie să o desprindă pentru a nu călca direct pe suprafața încinsă.

Recordul de 51 de grade Celsius a fost atins în orașul Phalodi din vestul statului Rajasthan. Cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în India fusese de 50.6 grade, în anul 1956.

Culturile au început să devină din ce în ce mai rare pe fondul secetei, forțând oamenii să își abandoneze pământul și să se mute în orașe. Există însă și cazuri în care oamenii au preferat să își ia viața decât să plece.

„Ne rugăm zeilor să vină sezonul musonului mai devreme astfel încât oamenii să aibă parte de puțină alinare”, spune Neeraj Kumar, un locuitor al orașului Kanpur.

Lunile mai și iunie sunt în general cele mai călduroase din an în acel loc, însă temperaturi atât de ridicate nu au mai fost înregistrate vreodată în India, scrie The Independent.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase