Un virolog chinez susține că serviciile Beijing-ului au încercat să o otrăvească după ce a dezvăluit originile SARS-COV-2

Un virolog chinez susține că serviciile Beijing-ului au încercat să o otrăvească după ce a dezvăluit originile SARS-COV-2
SURSĂ FOTO: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 04/12/2021, 18:55

Tânăra Li-Meng Yan, un virolog chinez refugiat în SUA a susținut că agenții chinezi au încercat să o otrăvească după ce a dezvăluit „adevărul” despre originile Covid. Ea a povestit serviciilor americane de informații că sunt piste credibile pentru a susține teoria că SARS-COV-2 ar fi „scăpat” dintr-un laborator din Wuhan.

Într-un interviu exclusiv pentru The Sun Online, dr. Li-Meng Yan a povestit cum a fugit în SUA după ce a fost avertizată despre un complot pentru a o „face să dispară” – dar nu înainte de a se simți foarte rău după ce a mâncat o porție de ouă prăjite.

Tânăra de 38 de ani, care a studiat la o școală de medicină militară, lucra la laboratorul Organizației Mondiale a Sănătății din oraș când i s-a cerut să efectueze o investigație „secretă” asupra noului virus „asemănător SARS” care a apărut la sfârșitul anului 2019 în Wuhan.

Ea și-a folosit rețeaua extinsă din spitale și laboratoare pentru a afla mai multe de la medicii militari și cercetătorii despre misterioasa „gripă Wuhan” care devastează China.

Și ea a descoperit curând dovezi-bombă care sugerează că virusul ar putea să nu aibă origini naturale – și a crezut că virusul ar fi putut fi „creat convenabil” într-un laborator pe o perioadă de doar șase luni.

Oamenii de știință continuă să dezbată despre originile virusului – și mulți au criticat punctul de vedere al doctorului Yan ca o teorie a conspirației.

Dar virologul chinez își menține acuzațiile și spune că a fost intervievată de serviciile de informații americane.

Și acum este o linie principală de investigație dacă virusul ar fi putut să iasă dintr-un laborator din Wuhan, mai degrabă decât să aibă origini naturale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase