Una dintre marile bănci spaniole a fost zdrobită pe burse

Una dintre marile bănci spaniole a fost zdrobită pe burse
Publicat: 29/05/2016, 19:45

Titlurile băncilor spaniole au înregistrat ieri pe burse scăderi de până la 25% după ce Banco Popular Espanol, a șaptea instituție de credit din Spania în funcție de cota de piață, a anunțat o emi­siune de acțiuni de 2,5 mld. euro. Acțiu­nile Banco Popular au plonjat la cel mai scă­zut nivel din ultimii 26 de ani, po­trivit Bloomberg.

Scopul ma­jorării de ca­pital este de a atenua temerile in­ves­titorilor legate de efectele toxice ale cre­di­telor neper­for­mante din porto­fo­liul băncii. Banco Popular este una dintre cele mai slabe dintre băncile mari spaniole, scrie The Wall Street Journal.

Creditorul intenționează să vândă acțiunile la un preț mai mic decât cel nominal (discounted shares) către investitorii deja existenți. Banca va emite aproximativ două miliarde de acțiuni la prețul de 1,25 de euro pe unitate.

Miercuri, ac­țiu­nile Banco Popular au închis ședința de tran­zac­țio­nare la 2,36 de euro pe unitate.

Lui Atif Latif, director de tranzacționări la Guardian Stockbrokers, majorarea de ca­pi­tal îi su­gerează că băncile din zona euro „încă produc îngrijorări majore”, scrie Reuters.

„Îngrijorări privind riscurile creditelor, lipsa de active cu o calitate credibilă, pro­bleme legate de randament și lipsa rezervelor, toate acestea sunt de natură să-i deprime pe cei cu expunere la bănci”, a spus analistul.

Citește în continuare pe ZF.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase