Ungaria sfidează din nou lumea în problema crizei refugiaților: Vom renunța la discuțiile din cadrul ONU pe acest subiect, dacă planul nu va fi schimbat

Ungaria sfidează din nou lumea în problema crizei refugiaților: Vom renunța la discuțiile din cadrul ONU pe acest subiect, dacă planul nu va fi schimbat
Publicat: 01/02/2018, 08:35
Actualizat: 17/04/2018, 04:22

Guvernul ungar i-a cerut ministrului de Externe să evalueze primul proiect al planului, care va fi publicat pe 5 februarie, și să înceapă procedura de retragere de la discuții dacă documentul este „la fel de pro-migrație” precum declarația din 2016 și remarcile recente ale secretarului general al ONU, Antonio Guterres.

„Pachetul de măsuri urmează să fie adoptat la sfârșitul acestui an, iar negocierile interguvernamentale nu au început încă, dar secretarul general a anunțat deja rezultatul. Atât declarația ONU, cât și afirmațiile secretarului general sunt în conflict cu poziția și interesele Ungariei, întrucât au sugerat că migrația este bună și inevitabilă. Migrația nu este o tendință pozitivă, ci prezintă riscuri grave de securitate și poate fi oprită”, a spus Peter Szijjarto.

Șeful diplomației de la Budapesta apreciază că poziția recentă a ONU sugerează că ar trebui simplificată birocrația în materie de imigrație, măsură ce ar oferi stimulente suplimentare oamenilor să-și părăsească țările de origine și ar „relaxa” politicile naționale în materie de migrație, cu efecte negative.

„Declarația ONU sugerează reducerea incriminării pentru intrările ilegale în țară, care reprezintă de fapt o infracțiune, iar capacitatea de a proteja frontiera este unul dintre cele mai importante aspecte ale statalității, o componentă importantă a suveranității. Declarația urmărește să transforme dreptul de a imigra într-un drept fundamental al omului și să elimine diferența dintre migrația legală și cea ilegală, ceea ce este inacceptabil”, a mai spus Szijjarto.

Ministrul ungar de Externe a subliniat că planul miliardarului american George Soros de a trimite sute de mii sau milioane de imigranți în Europa „există ca un concept clar” și că „există o paralelă” între acesta și declarațiile recente făcute de către secretarul general al ONU.

Antonio Guterres a sugerat că potențialul imigrației ar putea fi valorificat pentru a stimula economia, pentru a reduce diferențele economice și pentru a crea o legătură între societăți.

În luna februarie, Parlamentul Ungariei va vota proiectul de lege privind combaterea migrației ilegale și consolidarea securității la frontiere. Șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban susține că singurul obiectiv al măsurilor este siguranța națională, iar acestea nu au un caracter antisemit.

Guvernul Ungariei a respins în repetate rânduri planul UE de relocare a refugiaților și a subliniat că nimeni nu-i poate impune unei țări să accepte anumiți cetățeni. În hotărârea luată la 6 septembrie, Curtea de Justiție a UE a respins apelurile Slovaciei și Ungariei cu privire la cotele obligatorii introduse în 2015 pentru a reloca solicitanții de azil din Grecia și Italia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...