Unul dintre teroriștii implicați în atentatele din Sri Lanka a studiat în străinătate

Redactor:
Teodora Marinescu
Unul dintre teroriștii implicați în atentatele din Sri Lanka a studiat în străinătate
Unul dintre teroriștii implicați în atentatele desfășurate duminică în Sri Lanka a studiat în Marea Britanie și Australia, a informat miercuri ministrul Apărării, Ruwan Wijewardene, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

„Credem că unul dintre teroriști a studiat în Marea Britanie și apoi în Australia, înainte de a se întoarce să se stabilească în Sri Lanka”, a declarat Ruwan Wijewardene.

Wijewardene a confirmat că multe dintre persoanele implicate au avut conexiuni internaționale, locuind sau studiind în străinătate.

„În grupul acesta de sinucigași există mulți care au studii și provin din clase sociale medii sau superioare, așa că familiile lor dispun de stabilitate financiară. Unii dintre ei au studiat în țări din afară”, a adăugat acesta.

Miercuri, bilanțul atentatelor de duminică a ajuns la 359 de morți, inclusiv 39 de persoane de alte naționalitate și 500 de răniți.

Wijewardene a declarat că ancheta continuă, iar autoritățile se așteaptă să rețină mai multe persoane în următoarele zile.

Rețeaua extrremistă Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka, ce au vizat mai multe biserici și hoteluri. Atentatul a fost revendicat printr-un anunț postat pe site-ul agenției AMAQ, afiliată rețelei Stat Islamic.

×

Urmăriți Gândul LIVE Suntem revoltați când oamenii NU poartă măști in metrou sau în spațiile închise, dar ne victimizam cand jandarmii intervin în forță. Un tânăr NU purta corect masca, iar călătorii au fost impresionați de victimizarea tânărului și i-au sărit în ajutor. https://www.gandul.ro/19468728 Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Marţi, 14 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide