Mihai Draghici
09.01.2020
Internațional

UPDATE: Donald Trump vrea ca NATO să se extindă spre Orientul Mijlociu

UPDATE: Donald Trump vrea ca NATO să se extindă spre Orientul Mijlociu
Alianța Nord-Atlantică ar trebui să se extindă pentru a include țări din Orientul Mijlociu, a propus joi seară Donald Trump, președintele Statelor Unite.

„Cred că NATO ar trebui să se extindă și ar trebui să includem Orientul Mijlociu, absolut”, a declarat Donald Trump într-o conferință de presă organizată la Casa Albă.

Președintele SUA a glumit că organizația ar trebui să se numească NATO-ME (NATO-OM) sau NATO plus Orientul Mijlociu, conform agenției Reuters.

Liderul de la Casa Albă a subliniat că rețeaua teroristă Stat Islamic reprezintă o problemă internațională care trebuie abordată. „Trupele noastre pot veni acasă, pot reveni în mare parte acasă și putem folosi NATO. Am capturat militanții ISIS, am făcut o mare favoare Europei”, a subliniat președintele SUA.

Donald Trump a precizat că a discutat despre extinderea NATO cu secretarul general al organizației, Jens Stoltenberg. Potrivit Casei Albe, în cursul convorbirii telefonice, Donald Trump „a evidențiat valoarea creșterii rolului NATO în prevenirea conflictelor și în menținerea păcii în Orientul Mijlociu”.

 

×
Inchide