Vaccinul experimental produs de AstraZeneca, rezultate promitatoare impotriva Covid-19. Concluziile cercetatorilor dupa primele testari pe oameni

Vaccinul experimental produs de AstraZeneca, rezultate promitatoare impotriva Covid-19. Concluziile cercetatorilor dupa primele testari pe oameni
Vaccinul experimental produs de AstraZeneca, rezultate promitatoare impotriva Covid-19. Concluziile cercetatorilor dupa primele testari pe oameni. FOTO: FoxBusiness
Publicat: 20/07/2020, 23:48
Actualizat: 06/04/2021, 14:46

Un vaccin contra coronavirusului pe care Universitatea Oxford îl dezvoltă împreună cu AstraZeneca Plc a arătat rezultate promițătoare în testarea timpurie la om și este acum setat să se mute în studiile mai mari, care probabil sunt decisive pentru cât de eficiente sunt cu adevărat.

Cercetătorii apelează la vaccinul lor experimental ChAdOx1 nCoV-19 (AZD1222). Acesta combină materialul genetic al coronavirusului cu un adenovirus modificat despre care se știe că determină infecții la cimpanzei. Faza 1 de studiu a avut mai mult de 1.000 de participanți la persoane cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, potrivit CNBC.

Cercetătorii au raportat reacții adverse minore ale vaccinului, majoritatea dintre voluntarii vaccinați au prezentat oboseală si dureri de cap. Alte reacții adverse comune includ durerile musculare, starea de rău, frisoanele și febra, transmite Business Insider. Aceste efecte secundare pot fi reduse luând paracetamol.

Studii la scară largă, care au înscris zeci de mii de oameni, sunt acum în curs de testare a vaccinului AstraZeneca în Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia.

FOTO: Business Insider

Studiul din Marea Britanie va fi probabil primul studiu care va produce rezultate de eficacitate

CEO-ul AstraZeneca, Pascal Soriot, a declarat că pharma britanică urmărește să înceapă un proces bazat pe 30.000 de persoane în SUA la sfârșitul lunii iulie sau la începutul lunii august. Studiul din Marea Britanie va fi probabil primul studiu care va produce rezultate de eficacitate, Soriot estimând că studiul va produce rezultate în această toamnă, potențial încă din septembrie.

Cu toate acestea, rezultatele nu au fost suficiente pentru a convinge piața. AstraZeneca Plc a scăzut de la un nivel record la tranzacționarea din New York pentru îngrijorarea dacă vaccinul său poate corespunde progreselor observate în programele Pfizer Inc. și BioNtech SE, precum și Moderna Inc.

„În contextul concurențial nu reușesc să impresioneze”, au spus analiștii Bernstein conduși de Ronny Gal.

Vaccinul a crescut nivelul atât de anticorpi neutralizanți de protecție, cât și de celule T imune care vizează virusul, potrivit organizatorilor studiului. Rezultatele, publicate luni în jurnalul medical The Lancet, reprezintă o etapă cheie pentru unul dintre cele mai rapide mișcări ale proiectelor de vaccin la nivel mondial.

„Speranța noastră este să putem începe să livrăm un vaccin înainte de sfârșitul anului”, a declarat, la un apel, directorul executiv al AstraZeneca, Pascal Soriot. „Lucrăm cât de repede putem, dar desigur există lucruri pe care nu le puteți controla.”

Exacerbând îngrijorarea pieței, publicația Lancet a jurnalului medical a venit la doar o oră după ce Pfizer și BioNtech au anunțat date pozitive timpurii din studiul lor despre vaccinul Covid-19 din Germania, care se bazează pe rezultate promițătoare din programul lor la începutul acestei luni.

Sarah Gilbert, un vaccinolog care conduce activitatea la Oxford, a declarat că persoanele de 18 până la 55 de ani și persoanele de peste 55 de ani din procesul din U.K. li se administrează deja două doze de candidat la vaccin. Procesul mai mare din SUA, care va începe în câteva săptămâni, va testa probabil și două doze, a spus ea.

Moderna intenționează să înceapă ultima etapă de testare pe 27 iulie, iar directorii Pfizer au spus că speră să lanseze și studiul pivot din această lună. Candidații suplimentari de vaccin, conduși de Johnson & Johnson și Novavax, urmăresc să înceapă aceste teste mari de eficacitate în această toamnă.

Toate aceste programe urmăresc o cronologie fără precedent în dezvoltarea vaccinurilor. De obicei, este nevoie de mai mulți ani pentru a crea un vaccin, pentru a-l testa în încercări și pentru a fabrica fotografia la scară. Având în vedere urgența pandemiei, producătorii de medicamente au lucrat îndeaproape cu guvernele mondiale pentru a reduce acest proces la câteva luni.

Mai multe informatii, aici

Trei companii au declarat că speră să fie gata de îndată în această toamnă pentru utilizarea potențială de urgență a vaccinurilor lor

AstraZeneca, Pfizer și Moderna au spus cu toții că speră să fie gata de îndată în această toamnă pentru utilizarea potențială de urgență a vaccinurilor lor. Vaccinurile lor ar fi mult limitate în cantitate și nu este clar cât de multe date clinice ar fi disponibile pentru a susține o decizie de reglementare în curând.

Albert Bourla, președinte și director executiv, conduce Pfizer
Albert Bourla, președinte și director executiv, conduce Pfizer
Stephane Bancel este director executiv la Moderna Inc.

Administrația Trump a acordat duo-ului până la 1,2 miliarde de dolari de la Autoritatea de Cercetare și Dezvoltare Avansată Biomedicală ca parte a operațiunii Warp Speed, presiunea administrației de a avea un vaccin coronavirus disponibil pe scară largă până în ianuarie 2021.

În prezent, există 24 de candidați la vaccinul coronavirus în studiu clinic, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Doar doi – candidatul Oxford-AstraZeneca și un alt candidat de Sinovac Biotech – au început până acum procesele din faza a III-a. Studiile de faza III sunt cele mai mari și de obicei ultimele studii clinice înainte de aprobare. Adesea includ evaluarea dacă tratamentul funcționează mai bine sau mai rău decât standardul de îngrijire și monitorizarea atentă a evenimentelor adverse.

FOTO: MedicalXpress

În timp ce guvernele europene achiziționează 400 mil. de vaccinuri anti-Covid de la AstraZeneca, Ministerul Sănătății din România nu a demarat nici măcar negocieri

Ministerul Sănătății din România nici măcar nu a început negocierile pentru achiziționarea acestui potențial vaccin revoluționar.

Alianţa Europeană pentru Vaccin (IVA) – grup format din Franţa, Germania, Italia şi Olanda – a semnat un contract cu compania AstraZeneca pentru livrarea dozelor anti-Covid, numai că Ministerul Sănătății n-a manifestat niciun interes, deocamdată, față de acest vaccin.

Compania AstraZeneca a încheiat, recent, acorduri similare cu Marea Britanie, SUA, și India pentru furnizarea de un miliard de doze suplimentare, în principal pentru țările cu venituri mici și medii. Capacitatea totală de producție se ridică, în prezent, la două miliarde de doze.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului