Vandali, acuzați că aproape au scufundat un submarin din al Doilea Război Mondial – VIDEO

Vandali, acuzați că aproape au scufundat un submarin din al Doilea Război Mondial - VIDEO
Publicat: 26/07/2019, 13:09

Suspecții au pătruns în navă – care se află ancorată în râul Hackensack, din statul american New Jersey – de două ori, transmite FOX News. De acolo, cei cinci au furat patru plăci de bronz cu numele a peste 3.000 de marinari care au murit pe submarine americane în al Doilea Război Mondial.

După vizitele lor, nava USS Ling s-a scufundat parțial. Mai multe artefacte din interior, printre care aparate radio și uniforme, au fost distruse, potrivit lui Gilbert De Laat, președintele Submarine Memorial Association, organizația care administrează nava.

Jon Stevens, Laura Palmese, Edward Johnson, Stacey Bouley și Robb Hemberger au fost reținuți după incident, fiind acuzați de vandalism, intrare prin efracție, provocarea de inundații și conspirație pentru comiterea unei infracțiuni.

USS Ling a fost piesa centrală a New Jersey Naval Museum, care s-a închis în 2013 din cauza pagubelor provocate de Uraganul Sandy.

De Laat a declarat că nu există resurse pentru mutarea submarinului în altă parte. Operațiunea ar costa sute de mii de dolari.

Foto: captură din video YouTube

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase