Veste teribilă pentru El Chapo. Autoritățile din SUA au luat decizia istorică / Ultima dorință a „baronului cocainei”, transformată în praf și pulbere

Redactor:
Gandul
Veste teribilă pentru El Chapo. Autoritățile din SUA au luat decizia istorică / Ultima dorință a „baronului cocainei”, transformată în praf și pulbere
El Chapo i-a scris președintelui Mexicului, rugându-l să doneze averea sa de 12 miliarde de dolari, obținută ilicit, către popor. Ultima sa dorință nu va fi însă respectată.

Autoritățile din SUA vor confisca averea de 12 miliarde de dolari a lui El Chapo, încălcând astfel „ultima dorință” a temutului traficant, scrie Daily Star.

Acesta a fost condamnat în februarie 2019 pentru trafic de droguri – cocaină, heroină și marijuana – în timp ce a condus cartelul Sinaloa.

La începutul lunii, El Chapo i-a scris președintelui Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, rugându-l ca averea sa colosală să ajungă la comunitățile indigene.

Cererea a fost făcută în decursul unei convorbiri telefonice între Chapo și rudele sale. Liderul mexican, un fel de „Robin Hood” în țara sa, care a dorit ca banii traficanților să revină la popor, a susținut ideea traficantului.

Pe de altă parte, autoritățile din SUA nu ar accepta nicicând o asemenea variantă „populistă”.

Chapo este închis în Penitenciarul de Maximă Siguranță din Florence, Colorado, unde va rămâne pentru tot restul vieții sale.

Deținuții stau 23 de ore în celule și văd cerul printr-o fereastră îngustă. Ei pot urmări programele tv și au acces la preoți, profesori și comisariat.

Se impun însă măsuri speciale, mai ales în cazul lui El Chapo, pentru a preveni eventuala influență a acestuia asupra altor deținuți și posibilele amenințări și intimidări, transmise dincolo de zidurile închisorii.

Inchide