Vestele Galbene lovesc din nou. Francezii au protestat la Strasbourg

Redactor:
Teodora Marinescu
Vestele Galbene lovesc din nou. Francezii au protestat la Strasbourg
Susținătorii mișcării Vestele Galbene au organizat din nou proteste la Strasbourg, îndemnând oamenii din mai multe localități și țări să se alăture manifestațiilor, relatează site-ul agenției Bloomberg.

La Paris, poliția a restricționat accesul pe unele străzi din jurul Palatului Elysee și au interzis manifestanțiilor să se adune pe Champs Elysees.

Autoritățile franze au avertizat, de asemenea, că ar putea exista incidente și la alte manifestații care au loc în apropiera Senei și Place de La Republique, care se află în estul Parisului.

 

Ultimele manifestații au fost organizate în contextul în care președintele francez Emmanuel Macron a anunțat noi politici prin care să dea un răspuns clar protetelor Vestele Galbene.

Mișcarea „vestele galbene” a izbucnit in noiembrie ca un protest impotriva impozitelor pe combustibil, dar s-a transformat într-o revoltă la scară largă împotriva inegalității sociale și a președintelui Macron. Numele său provine de la vestele fosforescente pe care automobiliștii din Franța le țin în mașinile lor.

 

Inchide