VIDEO | Avion prăbușit lângă Washington. Capitala SUA, puternic afectată

VIDEO | Avion prăbușit lângă Washington. Capitala SUA, puternic afectată
VIDEO | Avion prăbușit lângă Washington. Capitala SUA, puternic afectată / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 28/11/2022, 08:34

Un accident aviatic petrecut duminică după-amiază a produs o pană de curent în capitala SUA, Washington. La 48 de kilometri nord de DC, un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit peste liniile electrice de înaltă tensiune, provocând întreruperi masive de curent electric.

Echipele de salvatori au lucrat contracronometru pentru a-i salva pe pasagerii rămași în aeronava blocată în cablurile de tensiune.

Din ce cauză s-a produs accidentul aviatic

Conform serviciului de pompieri și salvare, aeronava s-a prăbuşit în jurul orei locale 17:30 (22:30 GMT), în condiţii de ceaţă şi umezeală, în comunitatea suburbană Montgomery Village, Maryland. Avionul a fost prins în liniile electrice la aproximativ 30 de metri de sol, scrie publicația Washington Post. Compania Pepco, furnizorul de utilităţi din zona Washington, informează că impactul a cauzat întreruperi de curent pentru aproximativ 120.000 de clienţi. Au fost închise mai multe drumuri şi multe semafoare din zonă nu mai funcţionează.

Inițial, pompierii au anunțat că două persoane ar fi în viaţă, blocate în interiorul avionului, dar ulterior şeful echipei de salvare a refuzat să confirme numărul celor aflaţi la bordul aeronavei. Scott Goldstein, şeful pompierilor din comitatul Montgomery, a declarat că echipa de salvare este în contact cu doi pasageri, însă nu a oferit și alte detalii.

„Nu există altă modalitate de a determina dacă este sigur să accesăm stâlpul până când acesta nu este împământat, ceea ce înseamnă că echipajele trebuie să urce pentru a pune cleme şi cabluri pe linii, pentru a se asigura că nu există electricitate statică sau curent rezidual” – Scott Goldstein, șeful pompierilor din Montgomery.

Potrivit Administraţiei Federale a Aviaţiei, aeronava Mooney M20J zbura din Westchester, statul New York, şi urma să aterizeze la Montgomery Airpark, în apropiere de locul accidentului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase