VIDEO | Bombardamente masive la Kiev. Cel puțin trei persoane ucise. Capitala Ucrainei a rămas fără apă și energie

Publicat: 23/11/2022, 19:02
Actualizat: 23/11/2022, 19:08

Forțele ruse au lansat, miercuri, un bombardament masiv asupra Capitalei Ucrainei. Peste 30 de rachete au zburat miercuri după-amiază spre Kiev, a declarat primarul Vitali Klitschko. În urma atacului cel puțin trei persoane și-au pierdut viața. Totodată, mai multe zone au rămas fără energie electrică și fără apă.

„Potrivit armatei, 31 de rachete au zburat spre Kiev. Douăzeci și una de rachete au fost doborâte. Unele dintre rachete au lovit instalații de infrastructură critică”, a declarat Vitali Klitschko, primarul Kievului.

„În prezent, o parte a orașului este lipsită de electricitate. Nu există alimentare cu apă”, a adăugat el. „Facem totul pentru a restabili atât alimentarea cu electricitate, cât și cu apă în această seară”. Penele de curent afectează afacerile din oraș.

„Există blocaje uriașe în trafic, iar unele semafoare nu funcționează. Polițiștii coordonează traficul în cele mai aglomerate intersecții. Unii oameni așteaptă lângă intrările în supermarketuri, întrebându-se unii pe alții dacă au curent acasă și de unde să cumpere pâine și mâncare caldă”, a declarat Yulia Kesaieva, reporter CNN aflat la Kiev.

„Trei persoane au fost ucise ca urmare a bombardamentului cu rachete de astăzi asupra capitalei. Printre ele se află și o fată de 17 ani”, a spus el. „Unsprezece locuitori ai capitalei au fost răniți. 10 dintre ei au fost spitalizați în unități medicale din oraș. O victimă a fost tratată la fața locului”, a precizat primarul Capitalei Ucrainene.

Alimentarea cu cu energie și apă, suspendată în Kiev

Alimentarea cu apă în capitala ucraineană Kiev a fost suspendată după bombardamentele din regiune. Klitschko le-a cerut locuitorilor să „își facă provizii de apă”. Totodată, lucrătorii fac eforturi uriașe să „readucă apa în casele locuitorilor din Kiev”.

Inginerii lucrau, de asemenea, pentru a restabili alimentarea cu energie electrică, a spus Klitschko. Unele părți ale orașului au rămas fără energie electrică după ce Moscova ar fi vizat instalații de infrastructură din regiune, a declarat miercuri dimineață, într-un comunicat, cel mai mare furnizor de energie din țară, Yasno.

Există întreruperi de energie electrică în unele părți ale Ucrainei după ce au fost raportate lovituri asupra infrastructurii critice.

Întreruperi de energie electrică în Kiev, Lviv și regiunea Odesa după ce au fost raportate lovituri asupra infrastructurii critice

În capitala ucraineană Kiev au fost introduse întreruperi de energie electrică de urgență după lovituri asupra unor facilități de infrastructură din regiune, potrivit celui mai mare furnizor de energie al țării, Yasno.

„Programele de întreruperi sunt temporar scoase din uz până la stabilizarea situației”, a precizat acesta într-un comunicat.

Odesa, lăsată în beznă din cauza atacurilor asupra infrastructurii critice

În sudul Ucrainei, întreaga regiune Odesa a rămas fără electricitate, a declarat pe Telegram Maksym Marchenko, din cadrul administrației regionale de stat.

„Din cauza atacului masiv cu rachete asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, temporar nu există alimentare cu energie electrică în regiunea Odesa și în alte regiuni din Ucraina”, a declarat el. Probleme au fost raportate până la vest, în Lviv.

„Întregul oraș nu are electricitate”, a declarat primarul Andriy Sadovyi. „Așteptăm mai multe informații de la specialiștii în energie. Este posibil să existe întreruperi în alimentarea cu apă. Rămâneți în adăposturi”.

Mykhailo Podolyak, un consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, a declarat pe Twitter că „un nou atac masiv asupra instalațiilor de infrastructură[ucrainene este în curs de desfășurare”.

Sursa: CNN

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția