VIDEO| Momentul șocant în care un ucrainean se luptă cu un soldat rus înarmat

VIDEO| Momentul șocant în care un ucrainean se luptă cu un soldat rus înarmat
Sursă foto: Twitter/captură video
Publicat: 28/02/2022, 18:08

Scene șocante au fost filmate luni în Harkov, nord-estul Ucrainei, unde rușii au atacat furibund cu rachete.

Un bărbat a fost surprins într-o luptă corp la corp cu un soldat rus înarmat. Scenele au fost filmate de la etajul unui bloc. Extrem de curajos, ucraineanul este surprins când îl lovește cu pumnul pe soldatul rus înarmat. Vizibil șocat militarul îl împinge pe bărbat și trage un foc de avertisment în pământ.

Scenele au fost publicate pe Twitter și de jurnalistul Matthew Kupfer de la Moscow Times.

Tocmai am vorbit cu un medic din Harkov al cărui spital împreună cu un centru mediacal din apropiere au primit cel puțin 17 persoane rănite de bombardamente. Una dintre victime era o adolescentă care a venit cu leziuni pulmonare grave și a murit după o sângerare masivă.Nu ne-am putut imagina vreodată că acest iad se poate întâmpla în secolul 21, în mijlocul continentului european. Harkov are 1,5 milioane de oameni, iar aceasta este o regiune rusofonă a Ucrainei. Toată această situație pare o iluzie. Parcă visăm”, a relatat pe Twitter un jurnalist de Financial Times.

Ucraina, a cincea zi de la invazie

Atacurile în Ucraina continuă în mai multe direcții în noaptea de duminică spre luni, după ce Vladimir Putin a ordonat Ministerului Apărării şi şefului Statului Major să pună Forţele de disuasiune ale armatei ruse în regim special de alertă de luptă. Frontul din sud avansează rapid, iar rușii au preluat duminică noaptea controlul asupra orașului Berdyansk. Din nord vine o coloană puternică a Gărzii Naționale cecene, dar imaginile din satelit arată și o coloană de 5 kilometri de vehicule militare care se apropie de Kiev. În nord-est sunt lupte grele în regiunea Harkov.