VIDEO: Sărbătoare în Marea Britanie după moartea lui Margaret Thatcher. „Vrăjitoarea a murit”, locul 2 în topul celor mai difuzate melodii

VIDEO: Sărbătoare în Marea Britanie după moartea lui Margaret Thatcher. „Vrăjitoarea a murit, locul 2 în topul celor mai difuzate melodii
Publicat: 15/04/2013, 12:30
Actualizat: 29/07/2014, 18:16

Controversata piesă „Ding Dong! The Witch is Dead” (Ding Dong, vrăjitoarea a murit), din filmul „Vrăjitorul din Oz”, a ajuns pe locul 2 în topurile din Marea Britanie, scrie Reuters.

Explicația este simplă: piesa a fost preluată drept „imn” de protestatarii stângiști din Marea Britanie, care au sărbătorit în stradă în ultimele zile moartea fostului prim-ministru, conservatoarea Margaret Thatcher.

Moartea „Doamnei de fier” a împărțit Marea Britanie în două: conservatorii și ceilalți susținători ai dreptei au omagiat-o pe Margaret Thatcher, lăudând realizările sale de-a lungul carierei politice; de cealaltă parte, extremiștii de stânga s-au bucurat de moartea fostului premier, despre care spun că a distrus țara prin privatizări și politicile ei economice și sociale.

Aceștia din urmă au început o campanie pe Facebook, prin care au promovat cântecul „Ding Dong! The Witch is Dead”, asociat cu imaginea lui Margaret Thatcher. În urma campaniei, s-au vândut 52.605 copii ale cântectului, care a ajuns pe locul 2 în topurile din Marea Britanie.

BBC Radio, care difuzează săptămânal topul celor mai de succes 40 de melodii, a anunțat că va difuza doar 5 secunde din melodia „Ding Dong! The Witch is Dead”, deoarece postul de radio nu dorește să fie acuzat de partizanat politic, scrie Reuters.

Pe de altă parte, susținătorii lui Margaret Thatcher au început și ei o campanie pe Facebook, promovând piesa „I’m in love with Margaret Thatcher” (Sunt îndrăgostit de Margaret Thatcher), a celor de la Notsensibles. Melodia a intrat pe locul 35 în top 40 din Marea Britanie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase