Viktor Orban, despre dubla cetățenie: Trebuie să avem o Patrie-Mamă puternică, o Ungarie puternică

Viktor Orban, despre dubla cetățenie: Trebuie să avem o Patrie-Mamă puternică, o Ungarie puternică
Publicat: 27/07/2013, 17:19
Actualizat: 29/03/2019, 21:36

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, sâmbătă, la Băile Tușnad, că maghiarii, dispersați în întreaga lume, pot constitui o națiune puternică prin sistemul dublei cetățenii, care este parte a politicii naționale a Patriei-Mame, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Premierul ungar, Viktor Orban, a declarat că în secolul XX mai multe evenimente au avut ca rezultat dispersarea comunităților maghiare, fără ca populația să fie dislocată, făcând referire și la Transilvania, care „a fost parte a Ungariei, s-a tras o linie și acum nu mai este”.

„Ne-au cam dispersat evenimentele, comunitățile au fost dispersate, fără să fie dislocate. Au apărut granițe, de pildă suntem în Transilvania, care a fost parte a Ungariei, s-a tras o linie și acum nu mai este. După 1956, 250.000 de maghiari au părăsit Ungaria”, a declarat Viktor Orban.

Premierul de la Budapesta a afirmat că poporul maghiar dispersat poate constitui o națiune puternică. doar dacă este „o națiune cosmopolită, prin sistemul dublei cetățenii, care este parte a politicii naționale a Ungariei” și care poate contribui astfel, la îmbunătățirea situației fiecărui maghiar, „din New York, Tușnad sau Argentina”.

Potrivit acestuia, între comunitățile maghiare din afara granițelor și Ungaria există o puternică legătură, care s-a concretizat cu acordarea dublei cetățenii.

„Dubla cetățenie este o parte importantă a politicii naționale, care ajută comununitățile maghiare să se descurce mai bine și, pentru a fi eficientă, trebuie să avem o Patrie-Mamă puternică, o Ungarie puternică, iar aceste legături să fie funcționale”, a spus Orban.

Șeful Guvernului ungar a mai afirmat că limba maternă este foarte importantă, însă i-a sfătuit pe etnicii maghiari, în special pe cei tineri, să nu rămână „închistați doar în folosirea ei”.

El le-a explicat participanților la dezbaterile de la Băile Tușnad că Ungaria se află în situația „ridicolă” în care mulți dintre tineri nu reușesc să obțină certificatul de competențe de limbi străine, absolut necesare pentru deținătorii unei diplome universitare, dintr-un prea mare „patriotism”.

„E foarte importantă cunoașterea limbii maghiare, nu trebuie să renunțăm la limba maternă, dar nu trebuie să fim închistați doar în folosirea ei. Nu ne putem permite să rămânem în continuare închistați în limba maternă. Nu este o virtute patriotică să nu vorbești altă limbă decât cea maternă”, a spus Viktor Orban.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a participat, sîmbătă, la lucrările Universității de Vară „Balvanyos”, unde, alături de președintele CNMT, Tokes Laszlo, într-o dezbatere moderată de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe de la Budapesta, Nemeth Zsolt, a vorbit despre „Timpul Nostru!”, temă inspirată de motto-ul celei de-a 24-a ediții a Universității și taberei de la Băile Tușnad.

El a fost întâmpinat cu ropote de aplauze de cei aproximativ 3.000 de participanți, care i-au scandat numele.

La rândul său, primarul sațiunii Băile Tușnad, Albert Tibor, i-a dăruit premierului ungar o sticlă cu pălincă tradițională și câteva borcane cu dulceață de afine și de zmeură, pregătite de soția edilului.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
💣 la Survivor! Au fost prinse pe traseu, în timp ce se sărutau cu foc!...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine sunt cei mai...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
VIDEO Moment bizar. Crezând că microfonul este oprit, Joe Biden a înjurat un jurnalist: "Fiu...
Câte ore poate ține cabina încălzită o mașină electrică?
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Analiză NY Times: SUA știau de 14 ani că Putin se va înfige în Ucraina:...
💣 la Survivor! Au fost prinse pe traseu, în timp ce se sărutau cu foc!...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Condamnat după ce a fost prins de trei ori la volan fără permis!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
CERTIFICATUL VERDE, TOTAL DESFIINȚAT de un celebru medic! Să revenim la ceea ce ştiam înainte
Dan Negru vrea să dea lovitura la Kanal D. S-a aflat totul, dezvăluiri din culise
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...