Viktor Orban, reales președinte Fidesz

Viktor Orban, reales președinte Fidesz
Publicat: 28/09/2013, 18:21
Actualizat: 29/09/2018, 00:23

Premierul ungur Viktor Orban a fost reales sâmbătă președinte al partidului Fidesz, în cadrul celui de-al 25-lea Congres al formațiunii aflate la putere, relatează MTI.

Potrivit agenției, vicepreședinții Lajos Kosa, Ildiko Gall Pelczne și Zoltan Pokorni au fost și ei realeși, iar Janos Lazar a fost înlocuit cu un nou vicepreședinte, Mihaly Varga.

Ungaria funcționează mai bine, este mai puternică și are rezultate mai bune decât înainte, le-a spus Orban participanților la Congres, după ce a fost reales.

El a subliniat că înainte să devină premier, această funcție nu era prea căutată, adăugând că unul dintre predecesorii săi a demisionat la mijlocul mandatului, iar următorul a fost nevoit să plece repede, după ce le-a impus ungurilor un pachet de legi de austeritate.

„Căpitanii stângii” au părăsit Ungaria ca și cum ar fi fost epava unei nave și „s-au uitat la ea cum se scufundă de la bordul unui iaht de lux”, a denunțat Orban.

Însă timona a devenit din nou atrăgătoare, din cuază că nava funcționează bine, a insistat premierul ungur, citat de MTI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase