Vineri, GREVĂ de 24 de ore la Ryanair GERMANIA

Redactor:
Bianca Pavaluca
Vineri, GREVĂ de 24 de ore la Ryanair GERMANIA
Vineri, grevă de 24 de ore la Ryanair Germania. Vezi cum poți primi înapoi banii pe bilet sau cum poți ajunge la destinație ocolind Germania

Greva piloților germani va începe vineri la ora 01.00 și va afecta toate zborurile din și către Germania.

Uniunile Piloților din mai multe țări cer condiții de lucru mai bune, salarii mai mari, cerințe pe care compania Ryanair nu le poate îndeplini.

„Îmbunătățirile cerute nu sunt posibile fără creșterea cheltuielilor pentru salariile personalului aerian”, a declarat Martin Locher, președintele Uniunii Piloților din Germania. Ryanair a anulat deja 6% din cele peste 2.400 de zboruri europene programate vineri, în urma anunțurilor privind grevele din Irlanda, Suedia și Belgia.

Compania Ryanair consideră că greva este nejustificată și acuză piloții germani că nu au notificat protestul cu 7 zile înainte, pentru a diminua pagubele create de anularea celor 250 de zboruri. Reprezentanții companiei cheamă pe piloții la noi negocieri și le-au trimis o nouă propunere pentru încheierea contractului colectiv de muncă.

Ryanair anunță că va contacta, în cursul zilei de miercuri, toți clienții care aveau bilete pentru zborurile de vineri spre sau dinspre Germania, pentru a le returna banii sau a-i ajuta să ajungă la destinație pe alte rute.

Inchide