Violențe în Franța, în cursul unui nou protest al „Vestelor galbene”- VIDEO

Redactor:
Mihai Draghici
Violențe în Franța, în cursul unui nou protest al „Vestelor galbene”- VIDEO
Confruntări între demonstranți și forțele de ordine s-au produs sâmbătă după-amiază în orașul francez Toulouse, în cursul unui nou protest organizat de Mișcarea "Vestele galbene", care denunță erodarea nivelului de trai în Franța.

Mii de persoane s-au adunat în centrul orașului Toulouse, unde au fost construite baricade.

Forțele de ordine au utilizat gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru dispersarea manifestanților violenți, informează cotidianul Le Figaro, postul BFMTV și Agenția France-Presse.

Mișcarea „Vestele galbene” denunță politicile Administrației Emmanuel Macron și organizează de câteva luni manifestații, protestând față de erodarea nivelului de trai în Franța.

Mii de oameni protestează și pe Bulevardul Champs-Elysées din Paris, dar și în orașele Marsilia, Bordeaux, Montpellier, Grenoble și Lille.

Acestea sunt primele proteste organizate după intrarea în vigoare a noilor reglementări în Franța, menite să descurajeze mitingurile neautorizate și violențele. Manifestațiile pot fi interzise de autorități în unele zone dacă există riscul izbucnirii de violențe. Ministrul de Interne, Christophe Castaner, a atras atenția că, potrivit noilor reglementări, ascunderea feței de către un manifestant se poate pedepsi cu un an de închisoare și amendă de 15.000 de euro.

foto: captură youtube.com

Inchide