Vladimir Putin a răspuns la apelul lansat de cântărețul Elton John. Cei doi au discutat la telefon despre legislația antigay din Rusia

Vladimir Putin a răspuns la apelul lansat de cântărețul Elton John. Cei doi au discutat la telefon despre legislația antigay din Rusia
Publicat: 15/09/2015, 13:29
Actualizat: 15/09/2015, 17:41

Cântărețul britanic, homosexual declarat, a încercat fără succes să obțină o întrevedere cu Putin în timp ce se afla în Rusia, în noiembrie 2014, la un an după ce sfidat protestele din această țară și a susținut două concerte în 2013, într-o perioadă agitată în istoria acestui stat, după adoptarea unor legi controversate, care interzic „propaganda homosexuală” în rândul minorilor.

În timpul concertului pe care l-a susținut în 2014 la Sankt Petersburg, artistul britanic a criticat aceste legi și a făcut în fața fanilor următoarea declarație: „Deși sunt gay, am simțit întotdeauna că sunt bine primit aici, în Rusia. Dacă nu aș fi sincer în legătură cu ceea ce sunt, nu aș putea să compun aceste cântece. Ele nu înseamnă propagandă gay. Ele reprezintă felul în care eu exprim viața. Dacă începem să pedepsim oamenii pentru așa ceva, atunci lumea își va pierde umanitatea”.

Sâmbătă, artistul a dezvăluit într-un interviu pentru BBC că își dorește să se întâlnească cu Vladimir Putin pentru a discuta despre această chestiune controversată: „Mi-ar plăcea să îl întâlnesc. Mi-ar plăcea să stau de vorbă cu el. Cel puțin, dacă l-aș întâlni, aș putea să îi spun: «Hai să bem o ceașcă de ceai și să vorbim despre asta». Poate că el ar râde în spatele meu, poate că va crede că sunt complet idiot, dar, cel puțin, aș avea conștiința curată și aș spune că măcar am încercat”.

Din câte se pare, Vladimir Putin a citit interviul acordat de Elton John pentru BBC și a decis să facă primul pas, contactându-l telefonic pe artistul britanic.

Luni, Elton John a publicat pe Instagram o fotografie a președintelui Putin, însoțită de următorul mesaj: „Mulțumesc președintelui Vladimir Putin pentru faptul că m-a contactat și am discutat la telefon astăzi. Abia aștept să ne întâlnim față în față și să discutăm despre dreptul la egalitate al comunității LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender, n.r.) din Rusia”.

Elton John s-a declarat bisexual în 1976, la începutul carierei sale, într-o perioadă în care astfel de recunoașteri ale orientării sexuale erau rare. În 1984, cântărețul s-a căsătorit cu o femeie, dar a divorțat patru ani mai târziu. Ulterior și-a făcut publică homosexualitatea și a devenit un apărător al drepturilor homosexualilor și un luptător contra SIDA.

Într-o carieră de aproape cinci decenii, Elton John a reușit să vândă peste 250 de milioane de albume în toată lumea și a avut peste 50 de hituri Top 40, devenind unul dintre cei mai de succes cântăreți ai tuturor timpurilor. Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii în anii ’70, cu șapte albume consecutive No. 1 în Statele Unite și șase single-uri No. 1. Succesul său a avut un impact puternic în muzica pop și a condus la creșterea popularității pianului în rock’n’roll.

El continuă să fie un simbol al vieții publice și a fost foarte implicat în lupta anti-SIDA, după sfârșitul anilor ’80. A intrat în Rock and Roll Hall of Fame în 1994 și a fost numit cavaler în 1998.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația