Vot istoric in SUA. Trump, la un pas de activarea articolelor penale în Camera Reprezentanților: „E groaznic. Spuneți o rugăciune”

Vot istoric in SUA. Trump, la un pas de activarea articolelor penale în Camera Reprezentanților: E groaznic. Spuneți o rugăciune
Publicat: 18/12/2019, 18:27

Comisia pentru Afaceri Judiciare a Camerei Reprezentanților a aprobat, vineri după-amiază, cele două articole de inculpare a președintelui Donald Trump în scopul demiterii Discuțiile, care vor dura cel puțin șase ore în camera inferioară a Congresului controlată de democrați, ar urma să se concentreze pe două articole ale punerii sub acuzare care îl vizează pe președintele republican Trump: abuz de putere și obstrucționarea activității Congresului. Pentru a fi activate, cele două articole penale trebuie aprobate de plenul Camerei Reprezentanților.

În cazul unui vot favorabil punerii sub acuzare, ceea ce se întrevede dată fiind majoritatea democrată din Cameră, ultimul cuvânt în procesul politic împotriva lui Trump îl va avea Senatul, unde însă republicanii acestuia au majoritate.

Trump ar deveni astfel al treilea președinte al SUA care face obiectul unei proceduri de destituire.

Camera Reprezentanților, aflată sub controlul opoziției democrate, a lansat o investigație parlamentară care ar putea conduce la inițierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA, și a fiului acestuia, Hunter Biden. Ca reacție, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii dețin majoritatea, a anunțat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupție în Ucraina, potrivit zf.ro.

Marți, președintele Donald Trump a lansat un atac violent la adresa opoziției democrate pe care o acuză că duce „un război deschis împotriva democrației”.

Într-o scrisoare de șase pagini adresată democratei Nancy Pelosi, Trump își reia obiecțiile față de capetele de acuzare ce îi sunt aduse și pe care le califică ca fiind fără valoare și absurde, într-un limbaj acuzator și pe alocuri disprețuitor în care îi atacă pe Pelosi, pe democrații din Congres, pe Joe Biden și instituții precum FBI-ul, scrie agerpres.ro.

Procedura de destituire divizează profund societatea americană: 45% doresc ca aceasta să conducă la revocarea președintelui, în timp ce 47% se opun, conform unui sondaj CNN-SSR.

Președintele american Donald Trump a reafirmat miercuri că nu a făcut ”nimic rău”, într-un mesaj transmis pe Twitter cu câteva ore înaintea votului din Camera Reprezentanților privind procedura de destituire lansată împotriva sa, relatează AFP și Reuters.

„Vă vine să credeți că astăzi voi fi pus sub acuzare de stânga radicală, democrații-care-nu-fac-nimic, ÎN TIMP CE EU NU AM FĂCUT NIMIC RĂU!”, a scris liderul de la Casa Albă. „E groaznic. Așa ceva nu ar mai trebui să se întâmple niciodată vreunui președinte. Spuneți o rugăciune!” – a adăugat Trump.

Conform democraților, care au inițiat procedura de impeachment (punere sub acuzare și destituire) împotriva lui Donald Trump, acesta ar fi exercitat în interes personal presiuni asupra Ucrainei pentru a relua o investigație în care era vizat și Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte democrat Joe Biden, acesta din urmă fiind cel mai probabil contracandidat al său la alegerile prezidențiale de anul viitor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Schimbare pentru cei care au CASĂ la CURTE. Anunțul istoric a venit de la Guvern
Aici se află cel mai frumos sat din lume. Un paradis căutat de mulți turiști
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete