William, viitor rege britanic, care dorește să fie un tată ca oricare altul

William, viitor rege britanic, care dorește să fie un tată ca oricare altul
Publicat: 11/07/2013, 18:56
Actualizat: 11/02/2019, 10:19

Prințul William, care s-a născut pentru a fi rege și pentru a asigura descendența coroanei britanice, va deveni în curând tată și aspiră la o viață aproape normală, în așteptarea zilei în care va urca pe tronul Regatului Unit al Marii Britanii, informează AFP.

În vârstă de 31 de ani, fiul cel mare al prințului Charles și al prințesei Diana cultivă imaginea unui prinț modest și modern, care a contribuit din plin la restaurarea popularității unei monarhii care dorește să pară că ține pasul cu epoca sa. Potrivit unui sondaj recent, prințul William și regina Elizabeth a II-a sunt cei mai apreciați membri ai familiei regale.

Prințul William joacă fotbal, ascultă muzică rock și hip-hop și, ca multe cupluri din generația sa, a trăit în concubinaj cu Kate înainte de a se căsători cu ea, la aproape 10 de ani de la prima lor întâlnire, petrecută pe băncile universității.

William, ai cărui biografi oficiali spun că obișnuiește să își gătească singur și să își facă singur patul, a dus apoi o viață liniștită într-o vilă de pe insula Anglesey, unde a urmat un curs de pregătire pentru a deveni pilot de elicopter în cadrul Aviației Regale Britanice (Royal Air Force/ RAF).

Și, în ciuda presiunii, tinerii căsătoriți au așteptat apoi aproape doi ani înainte de a anunța că așteaptă primul lor copil, a cărui naștere va avea loc la jumătatea lunii iulie.

William a decis să își ia două săptămâni de concediu de paternitate pentru a-și ajuta soția după naștere, pentru a petrece mai mult timp alături de bebelușul său care, indiferent dacă va fi fată sau băiat, va ocupa locul al treilea în ordinea de succesiune la tron, după prințul Charles și tatăl său.

„Apreciez cu adevărat tot ceea ce seamănă cu o viață normală”, sublinia deja William, în epoca în care, student fiind, obținuse permisiunea familiei sale de a locui într-un apartament alături de câțiva prieteni în apropiere de Universitatea St. Andrews. „Vreau să pot să îmi controlez viața”, spunea el.

Această aspirație datează încă din copilăria prințului, întrucât atât William, cât și fratele său mai mic, Harry, au crescut sub obiectivele aparatelor de fotografiat ale paparazzilor.

Prima sa apariție publică a avut-o la o zi după naștere, în brațele tatălui său.

A intrat la școală sub flash-urile fotografilor și s-a achitat de prima sa obligație oficială la vârsta de opt ani.

Însă prințesa Diana a făcut tot ce a depins de ea pentru a le arăta fiilor ei „adevărata viață”, ducându-i la fast-food, în parcuri de distracții, dar și în aziluri pentru persoane fără adăpost.

Divorțul părinților săi, în 1996, un subiect de care au profitat din plin tabloidele, și moartea mamei sale, într-un accident de automobil, pe când William avea doar 15 ani, au făcut să apară în conștiința sa dorința puternică de a evita intruziunea presei în viața lui privată.

După decesul prințesei Diana, prințul Charles a încheiat cu tabloidele britanice un acord care a permis fiilor săi să nu mai fie hărțuiți, în schimbul unor ședințe fotografice oficiale, ca în timpul plimbării pe care William a efectuat-o în jungla din Belize.

De atunci, William a învățat să stăpânească fără greșeală relația sa cu presa, evitând să îi ofere subiecte picante, spre deosebire de „abaterile” fratelui său Harry, un veritabil playboy, devenit un obișnuit al tabloidelor.

În ciuda unor mici ironii din partea presei – generate în special de costisitorul voiaj în elicopter pentru a merge la petrecerea burlacilor organizată pentru un verișor pe Insula Wight -, prințul William își asumă tot mai mult rolul de ambasador al monarhiei, mizând alături de soția sa pe cartea unei atitudini relaxate în timpul vizitelor oficiale, așa cum a fost cazul vizitei întreprinse în regiunea Oceanului Pacific, când prințul a dansat un dans local, spre încântarea gazdelor sale.

Chiar dacă nu este grăbit să devină rege și nu va urca probabil pe tron prea curând, William știe că viitorul nu îi aparține.

„Sunt întrebat fără încetare dacă vreau să devin rege”, spunea el cu ocazia celei de-a 21-a aniversări. „Întrebarea nu este de a vrea, pentru că eu m-am născut pentru asta și trebuie să îmi asum responsabilitățile”, adăuga el.

În așteptarea acestui rol, William trebuie să își găsească un loc nou în acest context. Mulți pariază că William, căpitanul Wales (numele lui de ofițer), va abandona cariera de pilot, iar rolul său va fi întărit în cadrul familiei regale, fapt care îl va îndepărta și mai mult de visul de a duce o viață obișnuită de tată de familie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață