William, viitor rege britanic, care dorește să fie un tată ca oricare altul

William, viitor rege britanic, care dorește să fie un tată ca oricare altul
Publicat: 11/07/2013, 18:56
Actualizat: 11/02/2019, 10:19

Prințul William, care s-a născut pentru a fi rege și pentru a asigura descendența coroanei britanice, va deveni în curând tată și aspiră la o viață aproape normală, în așteptarea zilei în care va urca pe tronul Regatului Unit al Marii Britanii, informează AFP.

În vârstă de 31 de ani, fiul cel mare al prințului Charles și al prințesei Diana cultivă imaginea unui prinț modest și modern, care a contribuit din plin la restaurarea popularității unei monarhii care dorește să pară că ține pasul cu epoca sa. Potrivit unui sondaj recent, prințul William și regina Elizabeth a II-a sunt cei mai apreciați membri ai familiei regale.

Prințul William joacă fotbal, ascultă muzică rock și hip-hop și, ca multe cupluri din generația sa, a trăit în concubinaj cu Kate înainte de a se căsători cu ea, la aproape 10 de ani de la prima lor întâlnire, petrecută pe băncile universității.

William, ai cărui biografi oficiali spun că obișnuiește să își gătească singur și să își facă singur patul, a dus apoi o viață liniștită într-o vilă de pe insula Anglesey, unde a urmat un curs de pregătire pentru a deveni pilot de elicopter în cadrul Aviației Regale Britanice (Royal Air Force/ RAF).

Și, în ciuda presiunii, tinerii căsătoriți au așteptat apoi aproape doi ani înainte de a anunța că așteaptă primul lor copil, a cărui naștere va avea loc la jumătatea lunii iulie.

William a decis să își ia două săptămâni de concediu de paternitate pentru a-și ajuta soția după naștere, pentru a petrece mai mult timp alături de bebelușul său care, indiferent dacă va fi fată sau băiat, va ocupa locul al treilea în ordinea de succesiune la tron, după prințul Charles și tatăl său.

„Apreciez cu adevărat tot ceea ce seamănă cu o viață normală”, sublinia deja William, în epoca în care, student fiind, obținuse permisiunea familiei sale de a locui într-un apartament alături de câțiva prieteni în apropiere de Universitatea St. Andrews. „Vreau să pot să îmi controlez viața”, spunea el.

Această aspirație datează încă din copilăria prințului, întrucât atât William, cât și fratele său mai mic, Harry, au crescut sub obiectivele aparatelor de fotografiat ale paparazzilor.

Prima sa apariție publică a avut-o la o zi după naștere, în brațele tatălui său.

A intrat la școală sub flash-urile fotografilor și s-a achitat de prima sa obligație oficială la vârsta de opt ani.

Însă prințesa Diana a făcut tot ce a depins de ea pentru a le arăta fiilor ei „adevărata viață”, ducându-i la fast-food, în parcuri de distracții, dar și în aziluri pentru persoane fără adăpost.

Divorțul părinților săi, în 1996, un subiect de care au profitat din plin tabloidele, și moartea mamei sale, într-un accident de automobil, pe când William avea doar 15 ani, au făcut să apară în conștiința sa dorința puternică de a evita intruziunea presei în viața lui privată.

După decesul prințesei Diana, prințul Charles a încheiat cu tabloidele britanice un acord care a permis fiilor săi să nu mai fie hărțuiți, în schimbul unor ședințe fotografice oficiale, ca în timpul plimbării pe care William a efectuat-o în jungla din Belize.

De atunci, William a învățat să stăpânească fără greșeală relația sa cu presa, evitând să îi ofere subiecte picante, spre deosebire de „abaterile” fratelui său Harry, un veritabil playboy, devenit un obișnuit al tabloidelor.

În ciuda unor mici ironii din partea presei – generate în special de costisitorul voiaj în elicopter pentru a merge la petrecerea burlacilor organizată pentru un verișor pe Insula Wight -, prințul William își asumă tot mai mult rolul de ambasador al monarhiei, mizând alături de soția sa pe cartea unei atitudini relaxate în timpul vizitelor oficiale, așa cum a fost cazul vizitei întreprinse în regiunea Oceanului Pacific, când prințul a dansat un dans local, spre încântarea gazdelor sale.

Chiar dacă nu este grăbit să devină rege și nu va urca probabil pe tron prea curând, William știe că viitorul nu îi aparține.

„Sunt întrebat fără încetare dacă vreau să devin rege”, spunea el cu ocazia celei de-a 21-a aniversări. „Întrebarea nu este de a vrea, pentru că eu m-am născut pentru asta și trebuie să îmi asum responsabilitățile”, adăuga el.

În așteptarea acestui rol, William trebuie să își găsească un loc nou în acest context. Mulți pariază că William, căpitanul Wales (numele lui de ofițer), va abandona cariera de pilot, iar rolul său va fi întărit în cadrul familiei regale, fapt care îl va îndepărta și mai mult de visul de a duce o viață obișnuită de tată de familie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Președintele iranian Ebrahim Raisi a murit într-un accident de elicopter
Experimentata Raicu l-a 'prins' pe şefuleţ! Ce a făcut micuţul pervers înainte de întâlnire
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Traian Băsescu: Ar fi o mare greșeală a României să nu dea Ucrainei un sistem...
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care...
Bunicul Florentine, feta ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a mers la..."
Cine este Florentina, tânăra de 21 de ani, care a sfârșit ucisă de iubitul cu...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Top 30 cele mai bune universităţi din România: UBB, UB şi Politehnica din Bucureşti conduc...
Marea IUBIRE a lui Nikola Tesla! „Dintre toate, cel mai mult mi-a plăcut...
Rămas bun, maestre! A murit marele actor. Și-a luat adio
Vestea așteptată de toată România. Vine de la Florin Piersic
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să...
Informații șocante despre presupusul ucigaș al fetei de la Sibiu. Tânărul ar avea probleme psihice:...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
De ce s-a prăbușit, de fapt, elicopterul în care se afla președintele Iranului
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
Peste 57.000 de celule și 150 de milioane de conexiuni, prezente într-o mostră infimă de...
×