Zoe, „fetița-dezastru”, mai bogată cu 473.000 de dolari. Celebrul meme a fost cumpărat de un colecționar de artă

Zoe, „fetița-dezastru”, mai bogată cu 473.000 de dolari. Celebrul meme a fost cumpărat de un colecționar de artă
Zoe, „fetița-dezastru”, mai bogată cu 473.000 de dolari. Celebrul meme a fost cumpărat de un colecționar de artă / Foto: Captură YouTube.com
Publicat: 30/04/2021, 20:21

La vârsta de cinci ani, Zoe Roth a fost fotografiată de tatăl ei, în fața unei case în flăcări din Mebane, Carolina de Nord, în timp ce schița o grimasă bizară. Imaginea a devenit unul din cele mai cunoscute meme-uri de pe internet!

Zoe are acum 21 de ani și a reușit să vândă meme-ul celebru cu 473.000 de dolari, scrie Daily Mirror.

Zoe s-a lăsat fotografiată de tatăl ei, în fața unei case în flăcări, în Mebane, Carolina de Nord, afișând o grimasă bizară.

Fetița adorabilă și ciudată în același timp a devenit un meme autentic. Aceasta asista, de fapt, la incendierea controlată a unei case.

Cine a cumpărat fotografia cu Zoe

Zoe a vândut imaginea unui colecționar pe nume @3FMusic.

Fotografia meme s-a transformat într-un NFT (non-fungible token), o semnătură digitală unică, care permite ca aceasta să fie vândută ca orice alt obiect de artă.

Fotografia va fi codificată astfel încât Zoe și tatăl ei să primească 10% din profituri, ori de câte ori este folosită.

Zoe, fetița-meme: „Nu eu am dat foc la casă!”

Zoe a vorbit recent despre chipul ei gingaș, dar „periculos”, care a devenit celebru. Ea este acum studentă la Universitatea din Carolina de Nord: „Fac parte din istorie. În 2005, tata m-a fotografiat în timp ce stăteam în fața unei case în flăcări. Am privit cu o privire diabolică spre cameră, ca și cum eu am dat foc proprietății – dar, Dumnezeule, NU EU i-am dat foc!”

Fotografia a câștigat concursul Dave JPG „Emotion Capture” în 2008.

Proprietarul imaginii a oferit o declarație pentru cei de la Gizmodo: „Echipa noastră de management colaborează mereu cu mulți consilieri artistici de prestigiu, care ne ajută să susținem artiștii și piața de artă”.

Faima internetului, o piatră grea

În decursul anilor, faima internetului a copleșit-o pe Zoe Roth. Colegii de clasă au poreclit-o „fetița-dezastru”, deși ea nu se mai considera deloc faimoasă.

Ocazional, prietenii și familia distribuie o nouă versiune a meme-ului pe rețețele sociale, dar unul dintre iubiții fetei nu a crezut că este ea, până nu a analizat fotografia în detaliu…

Mai mult, colegii de la muncă ai lui Dave au agățat fotografia cu „fetița-dezastru” în birourile lor, fără să știe că lucrează alături de tatăl ei.