Cunoscut manager de spital, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. Făcea „combinații” cu achiziţii de echipamente şi produse medicale supraevaluate

Cunoscut manager de spital, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. Făcea „combinații” cu achiziţii de echipamente şi produse medicale supraevaluate
Cunoscut manager de spital, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și trafic de influență! Făcea „combinații” cu achiziţii de echipamente şi produse medicale supraevaluate / Sursa FOTO: http://spitalodorhei.ro
Publicat: 27/04/2021, 15:43
Actualizat: 27/04/2021, 20:11

Manager de spital, trimis în judecată de DNA. Lukacs Antal, șeful „Municipalului” din Odorheiu Secuiesc, este vizat într-un dosar privind achiziţii de echipamente şi produse medicale supraevaluate. Procurorii anticorupție prezintă în probatoriu că unele dintre echipamentele achiziționate nici măcar nu îndeplineau condiţiile de conformitate, iar altele nu erau necesare unității medicale.

Lukacs Antal va fi judecat în stare de arest la domiciliu. Este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată (4 fapte), luare de mită (4 fapte) şi cumpărare de influenţă.

Cum păcălea licitațiile spitalul din Odorheiu Secuiesc

În acelaşi dosar, au mai fost trimişi în judecată Balint Eniko (referent la Serviciul Achiziţii Publice în cadrul spitalului din Odorheiu Secuiesc), Barczan Laszlo (la data faptelor, magazioner), Doru Dumitru Bertea (om de afaceri, administrator al SC Chantel Sante SRL). De asemenea, sunt inculpați și Marcela Saghin, contabil la Chantel Sante SRL, şi Dan Cosmin Dragoş, șoferul lui Bertea.

Procurorii anticorupție arată că această cauză a avut ca obiect presupusa atribuire frauduloasă, de către persoane din conducerea spitalului, a unor contracte prin care unitatea medicală ar fi achiziţionat echipamente şi produse medicale supraevaluate. Unele nu îndeplineau condiţiile de conformitate, iar altele nici nu erau necesare. Pentru atribuirea contractelor preferenţiale plătite din bani publici, spitalul ar fi organizat proceduri formale prin care să fie desemnată câştigătoare o anumită firmă!

Pentru toate aceste favoruri, diferite persoane din conducerea spitalului ar fi primit sume de bani de la reprezentantul legal al firmei Chantel Sante SRL.

Lukacs Antal, mituit cu 30.000 de euro

Cu „binecuvântarea” managerului Lukacs Antal, spitalul din Odorheiul Secuiesc a cumpărat toate produsele la preţuri supraevaluate. În unele cazuri, chiar a fost vorba de marfă neconformă, iar în altele, s-au organizat licitații fictive pentru produse de care spitalul nu avea nevoie!

Pentru toate acestea, omul de afaceri Doru Dumitru Bertea ar fi promis şi remis celor trei inculpaţi angajaţi ai Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc sume de bani şi alte foloase, după cum urmează:

  • Lukacs Antal ar fi primit suma de 30.000 euro, din care 20.000 euro reprezenta o parte din procentajul de 20% (echivalent a 89.000 euro) din valoarea unor contracte evaluate la 2.136.707 lei, promis de omul de afaceri;
  • Balint Eniko şi Barczan Laszlo ar fi primit şi acceptat promisiunea remiterii de bani şi foloase necuvenite, necuantificate până în prezent.

Prejudiciul adus spitalului din Odorheiu Secuiesc se ridică la 2.321.728 lei, arată procurorii anticorupție. Spitalul „Municipal” din Odorheiu Secuiesc s-a constituit parte civilă în această cauză. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Braşov.

Prima divă a ţării şi-a pierdut minţile! Are tendinţe criminale, "influenţată de droguri şi alcool"....
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
Fiul lui Cătălin Zmărăndescu îl distruge pe tatăl său! Scandalul de la Survivor a declanșat...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Indonezia îşi mută capitala. Parlamentul a votat să înlocuiască Jakarta. Cum se va numi noua...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Importanța bateriei unei mașini!
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort. O tragedie....
BOMBA DIMINEȚII despre PFIZER! Toată lumea trebuie să știe! Adevărul a venit abia acum. Efectul...
România plânge. A murit unul dintre oamenii valoroși ai țării: A obținut mai multe ordine...
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...