Cunoscut manager de spital, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. Făcea „combinații” cu achiziţii de echipamente şi produse medicale supraevaluate

Cunoscut manager de spital, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. Făcea „combinații” cu achiziţii de echipamente şi produse medicale supraevaluate
Cunoscut manager de spital, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și trafic de influență! Făcea „combinații” cu achiziţii de echipamente şi produse medicale supraevaluate / Sursa FOTO: http://spitalodorhei.ro
Publicat: 27/04/2021, 15:43
Actualizat: 27/04/2021, 20:11

Manager de spital, trimis în judecată de DNA. Lukacs Antal, șeful „Municipalului” din Odorheiu Secuiesc, este vizat într-un dosar privind achiziţii de echipamente şi produse medicale supraevaluate. Procurorii anticorupție prezintă în probatoriu că unele dintre echipamentele achiziționate nici măcar nu îndeplineau condiţiile de conformitate, iar altele nu erau necesare unității medicale.

Lukacs Antal va fi judecat în stare de arest la domiciliu. Este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată (4 fapte), luare de mită (4 fapte) şi cumpărare de influenţă.

Cum păcălea licitațiile spitalul din Odorheiu Secuiesc

În acelaşi dosar, au mai fost trimişi în judecată Balint Eniko (referent la Serviciul Achiziţii Publice în cadrul spitalului din Odorheiu Secuiesc), Barczan Laszlo (la data faptelor, magazioner), Doru Dumitru Bertea (om de afaceri, administrator al SC Chantel Sante SRL). De asemenea, sunt inculpați și Marcela Saghin, contabil la Chantel Sante SRL, şi Dan Cosmin Dragoş, șoferul lui Bertea.

Procurorii anticorupție arată că această cauză a avut ca obiect presupusa atribuire frauduloasă, de către persoane din conducerea spitalului, a unor contracte prin care unitatea medicală ar fi achiziţionat echipamente şi produse medicale supraevaluate. Unele nu îndeplineau condiţiile de conformitate, iar altele nici nu erau necesare. Pentru atribuirea contractelor preferenţiale plătite din bani publici, spitalul ar fi organizat proceduri formale prin care să fie desemnată câştigătoare o anumită firmă!

Pentru toate aceste favoruri, diferite persoane din conducerea spitalului ar fi primit sume de bani de la reprezentantul legal al firmei Chantel Sante SRL.

Lukacs Antal, mituit cu 30.000 de euro

Cu „binecuvântarea” managerului Lukacs Antal, spitalul din Odorheiul Secuiesc a cumpărat toate produsele la preţuri supraevaluate. În unele cazuri, chiar a fost vorba de marfă neconformă, iar în altele, s-au organizat licitații fictive pentru produse de care spitalul nu avea nevoie!

Pentru toate acestea, omul de afaceri Doru Dumitru Bertea ar fi promis şi remis celor trei inculpaţi angajaţi ai Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc sume de bani şi alte foloase, după cum urmează:

  • Lukacs Antal ar fi primit suma de 30.000 euro, din care 20.000 euro reprezenta o parte din procentajul de 20% (echivalent a 89.000 euro) din valoarea unor contracte evaluate la 2.136.707 lei, promis de omul de afaceri;
  • Balint Eniko şi Barczan Laszlo ar fi primit şi acceptat promisiunea remiterii de bani şi foloase necuvenite, necuantificate până în prezent.

Prejudiciul adus spitalului din Odorheiu Secuiesc se ridică la 2.321.728 lei, arată procurorii anticorupție. Spitalul „Municipal” din Odorheiu Secuiesc s-a constituit parte civilă în această cauză. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Braşov.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York