Descinderi la angajații Penitenciarului Giurgiu: Și-ar fi tratat dantura doar în acte și au decontat servicii fictive de aproape 1 milion de lei

Descinderi la angajații Penitenciarului Giurgiu: Și-ar fi tratat dantura doar în acte și au decontat servicii fictive de aproape 1 milion de lei
Publicat: 07/02/2023, 11:25
Actualizat: 07/02/2023, 14:02

Amplă anchetă a polițiștilor și procurorilor din Giurgiu. Oamenii legii au descins, marți, la angajații Penitenciarului Giurgiu care ar fi decontat, în fals, servicii stomatologice în valoare de aproape 1 milion de lei, spun surse judiciare pentru GÂNDUL.

Polițiștii fac percheziții și la cabinetul stomatologic unde angajații și-au reparat dantura doar în acte, dar și la un cabinet de avocatură din București.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, pun în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, dintre care două pe raza municipiului București (punct de lucru cabinet stomatologic si domiciliul unui medic stomatolog) si două pe raza municipiului Giurgiu (domiciliile a doi angajați din cadrul unei instituții), în vederea întregirii probatoriului într-un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, de către mai mulți angajați din cadrul unei instituții, unii dintre ei trecuți în rezervă la data săvârșirii faptelor și angajații unui cabinet stomatologic de pe raza municipiului București”, a transmis, marți, Poliția Giurgiu.

Au beneficiat de decontarea unor servicii stomatologice fictive, în valoare de aproximativ 970.000 de lei

De asemenea, va fi pusă în aplicare o ordonanță de ridicare înscrisuri de la un cabinet de avocatură din București, unde funcționează sediul social al societății care deține cabinetul stomatologic.

„Din cercetări, rezultă faptul că în perioada 2020-2022, 36 de persoane, angajați ai unei instituții, precum și persoane aflate în întreținerea acestora, cu sprijinul unui cabinet de stomatologie, au beneficiat de decontarea unor servicii stomatologice fictive, în valoare de aproximativ 970.000 de lei, prejudiciind astfel instituția”, menționează sursa citată.

Surse judiciare au spus, pentru GÂNDUL, că descinderile de marți au loc la angajații Penitenciarului Giurgiu.

La sediul structurii vor fi aduse mai multe persoane, în vederea audierii.

„Cercetările vor fi continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Crimialității Economice Giurgiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, pentru stabilirea întregii situații de fapt”, potrivit Poliției Giurgiu.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase