FOTO – VIDEO | Copii obligați să cerșească, câte 12 ore pe zi, la semafoarele din Capitală. Pentru a impresiona, foloseau păpuși pe post de bebeluși. Cine se află în spatele rețelei

FOTO - VIDEO | Copii obligați să cerșească, câte 12 ore pe zi, la semafoarele din Capitală. Pentru a impresiona, foloseau păpuși pe post de bebeluși. Cine se află în spatele rețelei
Foto: Pixabay.com
Publicat: 19/05/2022, 15:09
Actualizat: 19/05/2022, 15:56

Polițiștii și procurorii români au destructurat o rețea care obliga mai mulți copii din Jilava să cerșească. Erau obligați să stea la semafoarele din București, timp de 12 ore, indiferent de vremea de afară. Patru fete au fost chiar agresate sexual de membrii grupului infracțional. Pentru a-i convinge pe șoferi să le dea bani, unii cerșetori foloseau păpuși pe post de bebeluși. 

„La data de 19 mai 2022, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane şi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – S.I.C. Sector 2, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.C., au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la domiciliile unor persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, exploatarea cerşetoriei şi viol”, au transmis, joi, Poliţia română şi DIICOT”, transmis, joi, Poliția Română și DIICOT.

Potrivit surselor citate, începând cu anul 2021, în municipiul Bucureşti, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat până în luna mai a anului 2022, în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori, prin supunerea la executarea unei munci în mod forţat şi obligarea la practicarea cerşetoriei.

Lucrau 12 ore pe zi, indiferent de contițiile meteo

Astfel, în perioada ianuarie – mai 2022, membrii grupului infracţional organizat, profitând de imposibilitatea de a-şi exprima voinţa şi de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau persoanele vătămate minore, le-ar fi transportat zilnic, cu autoturismele pe care le deţineau, din comuna Jilava, judeţul Ilfov, în diferite zone din municipiul Bucureşti (Timpuri Noi, Splaiul Unirii, Nerva Traian, Baba Novac, Mihai Bravu, Dristor şi Eroilor), unde le-ar fi supus la executarea unei munci în mod forţat (timp de 10-12 ore pe zi, indiferent de condiţiile meteorologice), obligându-le să vândă buchete de flori şoferilor staţionaţi la semafoare sau să ofere contra unei sume modice de bani servicii de curăţare a parbrizului, au mai precizat sursele citate.

Foloseau păpuși pentru a da impresia că au un bebeluș în brațe

De asemenea, victimele minore ar fi fost obligate să apeleze la mila şoferilor aflaţi în trafic, cărora le-ar fi solicitat sume de bani, folosind în acest scop cartoane cu mesaje menite să emoţioneze şi păpuşi care imitau prezenţa unui nou-născut.

„Acestea ar fi fost determinate să practice cerşetoria prin ameninţări şi agresiuni fizice, fiind supravegheate îndeaproape de membrii grupului infracţional organizat. În această modalitate, membrii grupului infracţional organizat ar fi obţinut, în mod constant, diverse sume de bani”, conform comunicatului de presă.

De asemenea, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acestora, patru dintre victimele minore ar fi fost obligate să întreţină acte sexuale, în perioada decembrie 2021 – mai 2022.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperiţi şi ridicaţi, în vederea indisponibilizării, 63.000 de lei.

Sursa: Poliția Română

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au fost duse, în vederea audierii, 10 persoane, despre care există suspiciunea că ar fi implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult