UPDATE – Generalul acuzat că a furat din fondul de război al Direcției de Informații a Apărării rămâne în arest

UPDATE – Generalul acuzat că a furat din fondul de război al Direcției de Informații a Apărării rămâne în arest
Generalul (r) Iulian Cristian Gherghe vrea să scape de arestul preventiv. Sursă foto: Facebook MApN/Colaj GÂNDUL. Foto cu caracter ilustrativ
Publicat: 20/05/2021, 14:45
Actualizat: 20/05/2021, 14:45

Iulian Cristian Gherghe, fostul director adjunct al Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA), care la sfârșitul lui martie a fost arestat preventiv pentru că a luat 180.000 de dolari din fondurile serviciului secret pentru a cumpăra o casă, cere instanței să fie cercetat în libertate.

UPDATE: Generalul Maior în rezervă Iulian Cristian Gherghe, fostul adjunct al Direcției de Informații a Armatei, rămâne în arest preventiv încă 30 de zile, după cum a decis, joi, Curtea Militară de Apel.

Parchetul de pe lângă Curtea Militară de Apel Bucureşti  dispune prelungirea măsurii arestării preventive față de inculpatul gl. mr. (r) GHERGHE IULIAN-CRISTIAN, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 26.05.2021 şi până la data de 24.06.2021, inclusiv. Respinge ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar sau cu aceea a arestului la domiciliu formulată de inculpat, se arată în decizia Curții Militare de Apel București.
–––––––––––––-

Procurorii care îl anchetează pe generalul maior în rezervă Iulian Cristian Gherghe cer Curții Militare de Apel București prelungirea arestării prevenive, în condițiile în care ultimul mandat expiră pe 25 mai.

Indiferent care va fi decizia de joi de la Curtea Militară de Apel, Cristian Gherghe va rămâne în continuare în arest preventiv, până când instanța supremă va da decizia definitivă.

Pe 23 aprilie, instanța supremă a respins contestația formulată de Iulian Gherghe și a decis ca acesta să rămână în arest pentru încă 30 de zile, hotărârea fiind definitivă.

Dispune prelungirea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul gl. mr. (r) Gherghe Iulian-Cristian, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 26.04.2021 şi până la data de 25.05.2021, inclusiv. Respinge ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar sau cu aceea a arestului la domiciliu formulată de inculpat, se arată în decizia Curții Militare de Apel București din 19 aprilie.

Generalul, acuzat că a furat 180.000 de dolari din fondul de război al Armatei

Așa cum a dezvăluit recent GÂNDUL.RO (DETALII AICI), Cristian Gherghe, un nume cunoscut în lumea serviciilor secrete, a ocupat până în urmă cu doi ani funcția de director adjunct al Direcției Generale de Informații a Apărării. Acesta este acuzat că a sustras din fondurile de război ale instituției aproape 180.000 de dolari, după ce ar fi falsificat mai multe înscrisuri. Contul în care se aflau banii era încă din anul 1983.

Generalul Cristian Gherghe și-a achitat tot pejudiciul, în speranța că va scăpa de arest sau că măsura arestării preventive i se va înlocui cu o altă măsură. Pentru acoperirea prejudiciului, sursele GÂNDUL.RO susțin că acesta și-a vândut o garsonieră și a făcut și un împrumut în bancă.

Cariera militară a generalului Gherghe

Iulian Cristian Gherghe a fost avansat în gradul de general de brigadă cu o stea de președintele Klaus Iohannis prin Decretul 1.100 din 29 noiembrie 2017. Decizia de avansare în grad a fost luată la propunerea ministrului Apărării Naționale de la acel moment, Mihai Fifor, și în baza unei hotărâri a Consiliului Suprem de Apărare al Țării.

Doi ani mai târziu, generalul Iulian Cristian Gherghe a fost avansat la gradul de general-maior cu două stele, prin Decretul 953 din 28 noiembrie 2019, semnat de președintele Klaus Iohannis și contrasemnat de premierul de atunci, Ludovic Orban.

Câteva luni mai târziu, pe 26 februarie 2021, președintele Klaus Iohannis a emis Decretul 152 prin care generalul cu două stele Iulian Cristian Gherghe a fost trecut în rezervă, începând cu data de 28 februarie 2021.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia