Halucinant! Cazul 2 Mai. La prima înfățișare în proces, judecătoarea i-a cerut BULETINUL fiului ucis, Sebastian, tatălui său, Andrei / CSM, sesizat

Halucinant! Cazul 2 Mai. La prima înfățișare în proces, judecătoarea i-a cerut BULETINUL fiului ucis, Sebastian, tatălui său, Andrei / CSM, sesizat
Publicat: 22/02/2024, 18:15
Actualizat: 23/02/2024, 11:38

Andrei Olariu, tatăl lui Sebastian, una din victimele lui Vlad Pascu, a declarat la ieșirea din Tribunalul din Mangalia, că judecătoarea i-a cerut buletinul fiului său ucis în tragedia de la 2 Mai. Mai mult, magistratul s-a interesat dacă victima este în sală.

Prima înfățișare în cazul 2 Mai, în care Vlad Pascu, beat și drogat, a ucis doi tineri, Sebastian și Roberta, și a rănit grav alți trei, a avut loc joi, la Tribunalul Mangalia. În sală s-au aflat și părinții celor două victime. Vlad Pascu a compărut în fața Instanței prin videoconferință din arestul din Constanța. Până la urmă, termenul a  fost mânat pentru 14 martie. Motivul, unul din avocații lui Vlad s-a retras din proces.

Andrei Olariu: “Îi vroia buletinul”

După decizia magistraților, Andrei Olariu, tatăl lui Sebastian, a afirmat de pe treptele tribunalului că judecătoarea care trebuie să soluţioneze acest dosar l-a întrebat dacă fiul său este în sala de judecată.

Omul a izbucnit în fața jurnaliştilor la ieşirea din Judecătoria Mangalia că judecătoarea i-a cerut și cartea de identitate a fiului său mort în accidentul din august 2023.

V-am spus că Judecătoria Mangalia nu este…Când a întrebat dacă băiatul meu este în sală…Nu am văzut în viaţa mea un asemenea judecător. Îi vroia buletinul”, a răspuns bărbatul cu ochii în lacrimi.

Întrebat ce părere are despre faptul că procesul s-a amânat deoarece Vlad Pascu nu a avut avocaţi, bărbatul a răspuns: “Cred că a fost făcută chestia asta. Vor o amânare, să mai soluţioneze nişte….

“Nu vedeţi că e circ, ce v-am spus astăzi dimineaţa?

De asemenea, tatăl Robertei susţine că tot procesul este o făcătură.

Nu vedeţi că e circ, ce v-am spus astăzi dimineaţa? Totul este o făcătură. Această judecătoare nu are ce căuta acolo. De la bun început totul a fost premediat, iar cu ceea ce i-a făcut lui Valentin Olariu, e strigător la cer. Să vadă superiorii dumneaiei dacă asemenea personaj poate să judece cazuri. De deciziile dumneai… ce judecă? Totul este o făcătură, un circ. S-a ştiut dinainte, pas cu pas ce trebuie făcut. Uitaţi-ne cum stăm ca blegii aici, a afirmat bărbatul.

Părinții cer strămutarea procesului

El a mai fost întrebat ce a simţit când l-a văzut pe Vlad Pascu intervenind prin videoconferinţă în sala de judecată.

“E foarte încrezător. E învăţat cum trebuie să vorbească. E foarte încrezător pe ce decizii se vor lua. Asta este Judecătorie? Aici mâna stângă spală pe dreapta şi invers. Mergem la o judecătorie serioasă, unde avem judecători serioşi. Cerem strămutarea procesului. Nu vreau eu aici.  De ce să fie judecată moartea copilului meu şi a copilului celălalt, doi copii extraordinari de cuminţi, să fie judecaţi de cine? Asta e atitudine de judecător?”, a declarat tatăl tinerei moarte în accidentul de la 2 Mai.

De asemenea, prărinții tinerilor au cerut strămutarea procesului.

FACIAS cere CSM excluderea magistratului care a întrebat unde este tânărul omorât de Vlad Pascu

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a sesizat Inspecția Judiciară și Consiliul Suprem al Magistraturii pentru grava neglijență în exercitarea profesiei a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, din cadrul Judecătoriei Mangalia, care a întrebat dacă în sala de judecată se află unul dintre cei doi tineri omorâți de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai.

FACIAS consideră că ceea ce s-a întâmplat în sala de judecată unde se desfășoară acest proces este revoltător, intolerabil și are grave implicații asupra imaginii justiției din România.

„Oare tragedia prin care au trecut, în vara lui 2023, cele două familii care și-au pierdut copii în accidentul cauzat de Vlad Pascu, aflat sub influența drogurilor, nu a fost îndeajuns? Grava incompetență a unei judecătoare care nici măcar nu s-a sinchisit să citească dosarul pe care îl judeca, a condus la amplificarea tragediei pentru familia uneia dintre victime, aflat în sala de judecată.

Această situație din sala de judecată reprezintă un exemplu elocvent al atitudinii nedemne a unui magistrat, raportat la efectul traumatizant pentru părinți.

Ne întrebăm, în acest context, ce încredere în actul de justiție mai poate avea un tată care înțelege că judecătorul, la care speră să găsească dreptate pentru fiul său omorât, habar nu are detalii esențiale din dosarul pe care îl judecă.  Vorbim de același judecător care, în urmă cu mai puțin de un an, a fost sancționat de CSM pentru gravă neglijență în exercitarea funcției, după o cercetare disciplinară inițiată de Inspecția Judiciară.

Presa a relatat faptul că CSM a transmis că nu a fost sesizat de nimeni în acest caz”, transmit reprezentanții FACIAS.

În consecință, FACIAS anunță că sesizează CSM și cere excluderea de urgență din magistratură a judecătoarei  Ioana Ancuța Popoviciu „pentru batjocorirea actului de justiție și indiferență crasă față de suferința unei familii aflată în căutare de dreptate”.

Citiți și: Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, la primul termen de judecată. Avocații victimelor pregătesc o MUTARE decisivă

Vlad Pascu rămâne în AREST preventiv. Decizia Tribunalului Constanţa este definitivă

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple