Lider PNL, trimis în judecată pentru trafic de influență la Apele Române pe vremea când Costel Alexe conducea Ministerul Mediului: „Sunt nevinovat!”

Lider PNL, trimis în judecată pentru trafic de influență la Apele Române pe vremea când Costel Alexe conducea Ministerul Mediului: „Sunt nevinovat!”
Lider PNL, trimis în judecată pentru trafic de influență la Apele Române pe vremea când Costel Alexe conducea Ministerul Mediului: „Sunt nevinovat!” / Sursă FOTO: Mugurel Cozmanciuc - Facebook
Publicat: 24/02/2021, 09:09
Actualizat: 24/02/2021, 09:10

Liderul PNL Neamț Mugurel Cozmanciuc este acuzat de procurorii DNA că ar fi intenționat să facă trafic de influență la Apele Române, pe vreme când Costel Alexe, colegul său de partid, era director la Ministerul Mediului.

Deputatul liberal Mugurel Cozmanciuc este acuzat că ar fi pretins suma de 500.000 de lei de la inginerul Marcoci Vlad, care era la vremea respectivă angajat al Administraţiei Naţionale Apele Române.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor: Cozmanciuc Corneliu-Mugurel, la data faptei şi în prezent deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi Marcoci Vlad, la data faptei inginer în cadrul Administraţiei Naţionale Apele Române, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă”, a transmis DNA marți, 23 februarie.

Mugurel Cozmanciuc, acuzat că ar fi cerut mită de 500.000 de lei!

De asemenea, sursa citată menționează că a fost trimisă în judecată și o persoană fizică, care la data faptei era administrator al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la cumpărare de influenţă.

„În perioada 4 – 27 noiembrie 2019, inculpatul Cozmanciuc Corneliu-Mugurel ar fi pretins de la inculpatul Marcoci Vlad suma de 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor din acea perioadă pentru ca acesta să numească în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale «Apele Române» (A.N.A.R.) o persoană apropiată de omul de afaceri. Banii urmau să fie remişi în două tranşe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri”, au precizat procurorii.

Însă deputatul liberal n-ar mai fi apucat să își „țină propimisiunea” deoarece pe 21 ianaurie 2020, în funcţia de director general al A.N.A.R. a fost numită o altă persoană.

Deputatul liberal: „Sunt nevinovat”

De precizat este faptul că Mugurel Cozmanaciuc și Costel Alexe au fost colegi în PNL Iași, iar la vremea când cel dintâi ar fi săvârșit fapta, Alexe era ministru al Mediului.

După publicarea comunicatului de către DNA, președintele PNL Neamț a transmis într-o postare pe Facebook că se consideră nevinovat.

„Am luat la cunoștință CU SURPRINDERE, din comunicatul de presă, că procurorii DNA – Serviciul teritorial Bacău – au dispus trimiterea mea în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Nu am săvârșit nicio infracțiune. Sunt NEVINOVAT. Nu comentez mai multe, dar vreau să reamintesc că «această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție». Mai înțeleg că abia de acum primesc șansa reală de a mă apăra”, a scris Mugurel Cozmanciuc.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația