Liviu Dragnea a cerut suspendarea executării pedepsei! ÎCCJ a rămas în pronunțare. Prima reacție a avocatei ex-liderului PSD

Redactor:
Răzvan Scarlat
Liviu Dragnea a cerut suspendarea executării pedepsei! ÎCCJ a rămas în pronunțare. Prima reacție a avocatei ex-liderului PSD
Liviu Dragnea a cerut suspendarea executării pedepsei! ÎCCJ a rămas în pronunțare. Prima reacție a avocatei ex-liderului PSD

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut, marți, primul termen în procesul în care Liviu Drangea a solicitat revizuirea pedepsei de 3 ani și 6 luni de închisoare la care a fost condamnat. Ex-liderul PSD a cerut, de asemenea, suspendarea executării sentinței. ÎCCJ a rămas în pronunțare.

Discuțiile au durat în jur de jumătate de oră. Liviu Dragnea nu a fost prezent la ÎCCJ, fiind audiat prin videoconferință. Fostul lider al PSD solicită suspendarea executării pedepsei, din punctul său de vedere aflându-se în arest în baza unei decizii penale pronunţată de un complet care nu ar fi fost legal constituit. Totodată, acesta a susținut că i se încalcă în continuare drepturile.

La termenul de astăzi ne-am judecat într-o revizuire pe care a formulat-o domnul Dragnea, în speranţa – sigur – că se va admite în principiu. Suntem în prima etapă, conform dispoziţiilor Codului de procedură penală este etapa admisibilităţii în principiu. Am susţinut toate aspectele legale care susţin această cerere de revizuire şi aşteptăm acum să se pronunţe instanţa. Am solicitat să fie suspendată executarea în măsura în care instanţa va decide admisibilitatea în principiu.

Domnul Dragnea a spus foarte clar că, din punctul dânsului de vedere, este în arest în baza unei decizii penale (aceea de la fond) pronunţată de un complet care aşa cum am văzut nu a fost legal constituit şi apreciază că i se încalcă în continuare drepturile. Este singurul justruţiabil din cele peste 187 de dosare care s-au judecat la ÎCCJ pentru infracţiuni de corupţie căruia nu i s-a aplicat decizia CCR. Sigur, dânsul suferă foarte mult pe idee asta şi este afectat de acest aspect”, a declarat avocata Flavia Teodosiu, la finalul termenului.

Liviu Dragnea ar putea fi eliberat în toamnă

Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare în mai 2019. În total, a ispășit 500 de zile de închisoare. Potrivit legii, în toamnă ar urma să intre automat în Comisia de Liberare Condiţionată, când va executa fracție de 2/3 din pedeapsă. Totuși, fostul lider al PSD ar putea fi liber mai devreme, dacă ținem cont că a muncit în detenție un an, până când a acordat un interviu fără acordul conducerii.

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
FOTO. Imaginile momentului cu logodnica lui Ion Ion Țiriac! S-a pozat așa și fanii au...
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Părerea lui Gigi Becali despre George Simion. Surprinzător ce a putut spune despre liderul AUR
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Fotografia care a stârnit controverse pe Facebook: „Cine a spus că în Poliția Română sunt...
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Monica Pop, acuzații GRAVE despre ultima măsură impusă de autorități: ”Categoric, este o discriminare!”
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A MURIT! Vestea ȘOC a momentului în România
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide