Primarul care a ales libertatea. Cherecheș, mama și nevasta s-ar bronza pe Insula Pantelleria – Italia. Baia Mare caută primar, Gorghiu, evadați

Primarul care a ales libertatea. Cherecheș, mama și nevasta s-ar bronza pe Insula Pantelleria – Italia. Baia Mare caută primar, Gorghiu, evadați
Publicat: 27/11/2023, 18:52
Actualizat: 28/11/2023, 10:17

Primarul Cătălin Cherecheș și-ar trage sufletul pe o insulă din Mediterana, împreună cu mama și nevasta, conform Digi24. Socrii au fost abandonați în țară, în arest. Baia Mare a rămas fără primar. În acest moment, consilierii municipiului își sparg capetele să găsească un înlocuitor provizoriu de primar până la alegerile anticipate, sau, mai degrabă, la termen. În cazul în care va fi recuperat, Cherecheș va putea fi acuzat și de evadare, ca urmare a unui proiect de lege depus în Parlament. Deocamdată, ca prim efect, Victor Ştefan Ivaşcu, şeful Poliţiei de Frontieră, a fost demis din funcţie luni.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, fugit din țară vineri, cu câteva ore înainte de a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, s-ar afla pe o insulă din Italia, împreună cu mama și cu soția sa, potrivit unor surse Digi24. Reamintim că primarul Cherecheș a reușit să iasă din țară cu buletinul unui văr. Cătălin Cherecheș s-ar afla pe insula Pantelleria, aflată la 100 de kilometri sud-vest de Sicilia, aproape de coasta Tunisiei. Lui Cherecheș i s-a pierdut urma în Ungaria. Apoi, „granițele Schengen” nu i-au mai pus probleme. Mama și nevasta, modelul Tabita Gliga, nu au avut restricții. Conform surselor, cele două l-au așteptat în Mediterana.

Cherecheș, ar putea fi acuzat și de evadare

Luni a fost dezbătut de Camera Deputaților, cameră decizională, proiectul de lege privind evadarea, inițiat de Ministerul Justiției. După ce va intra în vigoare legea, fugarilor li se va adăuga o nouă pedeapsă la cea existentă, anume între 6 luni și 3 ani pentru o infracțiune asimilată celei de evadare.

Cel mai recent exemplu este Cătălin Cherecheș. Pentru că mulți m-ați întrebat, vă spun că legea i se va aplica atât condamnatului fugar Cherecheș, cât şi oricărui fugar (indiferent de numele lui) care, în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a legii sau de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, după caz, nu se va prezenta la organele competente pentru a începe executarea pedepsei.

O lege bună, necesară, susținută de Guvern, mai ales în contextul în care unii condamnați găsesc diferite tertipuri pentru a nu-și executa pedepsele în penitenciarele din România. E frustrant să vezi cum unii încercă să scape de pedeapsă dată de o instanță din țară, a susținut unul dintre inițiatori, Alina Gorghiu, ministrul Justiției.

Mama deputat, nevasta model

Viorica Cherecheș, în vârstă de 68 de ani, este medic, iar până în 2016 a condus Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare. În legislatura 2016-2020, ea a fost deputat din partea PNL. În ultima sa declarație de avere, din ianuarie 2021, pentru anul fiscal precedent, sunt trecute șase terenuri intravilane, patru case și un apartament (două case deținute împreună cu primarul). La capitolul venituri, Viorica Cherecheș a trecut în declarația de avere din 2021 salariul de la spital – 205.332 lei anual, indemnizația de deputat – 141.381 lei și 227.436 lei din chirii (anual).

Nunta întregului oraș

Alături de primar și de mama acestuia, în Pantelleria – Italia s-ar afla și soția lui Cherecheș. Cătălin Cherecheș s-a căsătorit în 9 august cu creatoarea de modă Tabita Gliga. Ceremonia a fost organizată pe Câmpia Tineretului, un loc emblematic pentru oraș, fiind transmisă live pe pagina de Facebook a Primăriei Baia Mare.

Avocații „n-au mirosit nimic”

Răzvan Doseanu, unul dintre avocații lui Cherecheș, spune că ultima dată a vorbit cu primarul joi seară, cu o zi înaintea pronunțării deciziei instanței și că acesta nu i-ar fi lăsat impresia că va încerca să se sustragă în cazul unei sentințe de condamnare cu executare. „Mi-a spus că, indiferent de soluția instanței, va respecta hotărârea judecătorească”, a declarat Răzvan Doseanu. El a spus că în această perioadă nu a încercat să ia legătura cu primarul, pentru că regula era ca acesta să îl sune dacă are vreo problemă. Doseanu a mai precizat că Cherecheș are mai mulți avocați. Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Instanța a dispus, de asemenea, majorarea perioadei în care nu mai poate ocupa funcții publice de la 4 la 5 ani. De asemenea, magistrații au menţinut sechestrul pe bunurile edilului. Potrivit deciziei instanței, din durata pedepsei de 5 ani lui Cherecheș ar urma să îi fie scăzută perioada de câteva luni în care a stat în arest, în 2016.

În completul de judecată s-a aflat judecătoarea căreia socrii lui Cherecheș au încercat să îi dea mită 50.000 de euro pentru o pedeapsă mai blândă, conform DNA.

Citiți și: BREAKING NEWS | Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită

FUGA din țară a lui Cătălin Cherecheș, desprinsă din filme. Cum a trecut granița primarul condamnat, chiar pe scaunul din față al mașinii

Cine este polițistul de frontieră căruia Cătălin Cherecheș i-a trecut, cu acte false, pe sub nas. „Nu îşi închipuie cum s-a putut întâmpla”

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?