Sorin Blejnar, părăsit de nevastă după ce a fost băgat la închisoare. Soția a intentat divorț la trei luni după ce fostul șef al ANAF a fost condamnat definitiv (EXCLUSIV)

Sorin Blejnar, părăsit de nevastă după ce a fost băgat la închisoare. Soția a intentat divorț la trei luni după ce fostul șef al ANAF a fost condamnat definitiv (EXCLUSIV)
Sorin Blejnar a fost încarcerat pe Penitenciarul Jilava după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru corupție/Sursa/Mediafax Foto
Publicat: 05/01/2021, 18:50
Actualizat: 05/01/2021, 19:25

Fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a fost părăsit de soție la trei luni după ce magistrații l-au condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, într-un dosar de corupție în care a fost acuzat de procurorii DNA că ar fi încasat aproximativ trei milioane de euro de la un om de afaceri. Judecătorii au pronunțat deja divorțul soților Blejnar, iar cei doi au decis, de comun acord, ce urmează să se întâmple cu averea și cei doi copii pe care îi au împreună.

În luna iulie a anului trecut, Sorin Blejnar a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare după ce procurorii DNA l-au acuzat că ar fi încasat, printr-o firmă fantomă, un comision de aproximativ trei milioane de euro de la un om de afaceri căruia îi mijlocise un contract cu ANAF.

Trei luni mai târziu, Andreea Florentina Blejnar, soția lui, a introdus acțiune de divorț la Judecătoria Sectorului 1. În mod oficial, judecătorii au decis desfacerea căsătoriei la data de 12 decembrie, anul trecut, cu acordul părților.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, cei doi s-au înțeles ca fosta soție să păstreze numele dobândit prin căsătorie, respectiv acela de Blejnar, stabilirea locuinţei minorilor, care vor sta la mamă iar exercitarea autorității părintești să fie făcută de ambii părinți.

Blejnar, obligat să plătească pensia alimentară pe ultimele șase luni

În același timp, Sorin Blejnar a fost obligat de instanță să contribuie la creșterea și educația copiilor cu o treime din venitul minim net pe economie pe ultimele șase luni, începând cu data de 13 august 2020, când a fost introdusă acțiunea de divorț  şi până la împlinirea majoratului de către copii.

Sorin Blejnar a fost trimis în judecată în 16 decembrie 2016, pentru trafic de influenţă. Potrivit procurorilor DNA, în anul 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul ANAF,  Blejnar a acceptat din partea omului de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă 20 la sută din valoarea unor contracte.

În acest sens, Blejnar i-a cerut lui Dan Stroe, pe atunci director de achiziţii şi investiţii publice în ANAF, să ia măsuri astfel încât firma Romsys, controlată de Berdilă, să obțină contractele respective.

În schimb, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, Sorin Blejnar şi subalternul său ar fi primit 13.172.520 de lei, printr-o firmă ”fantomă” controlată de ei, cu care societatea omului de afaceri încheiase mai multe contracte fictive. Din această sumă, lui Blejnar i-ar fi revenit 12.513.894 de lei, adică aproximativ trei milioane de euro.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE MOBILE. Ordinul de la UE a devenit deja...
Oana Roman, gest emoționant de ziua Mioarei Roman. „Te iubesc, mamă”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vitamina care ar putea încetini îmbătrânirea