Soțul Dianei Șoșoacă, pus sub control judiciar pentru că i-a pus mâna în gât unui polițist

Soțul Dianei Șoșoacă, pus sub control judiciar pentru că i-a pus mâna în gât unui polițist
Publicat: 13/12/2021, 13:00
Actualizat: 13/12/2021, 16:11

Dumitru-Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei independente Diana Șoșoacă, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce a împins un polițist, i-a pus mâna în gât și l-a tras de uniformă.

UPDATE 15.50. Cercetat pentru ultraj, după ce i-a pus mâna la gât unui polițist

Dumitru-Silvestru Șoșoacă a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, a transmis, luni după-amiaza, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1.

„Inculpatul a agresat unul dintre agenții de poliție, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliție, cauzându-i suferințe fizice”, transmit procurorii, într-un comunicat de presă remis GÂNDUL.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Dumitru-Silvestru Șoșoacă a fost audiat, luni, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, într-un dosar de ultraj.

Surse judiciare au declarat, pentru GÂNDUL, că procurorii au deschis dosarul de ultraj după ce soțul Dianei Șoșoacă a lovit un polițist venit să aplaneze un conflict, după ce o discuție în contradictoriu cu jurnaliști ai unei televiziuni străine, care merseseră la cabinetul senatoarei pentru realizarea unui interviu, a degenerat.

”Este vorba despre o discuție în contradictoriu cu niste jurnaliști italieni care se duseseră la cabinetul senatoarei Diana Șoșoacă. Dumitru- Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei, ar fi agresat un polițist care a sosit la fața locului pentru aplanarea acelui conflictul, lovindu-l pe acesta cu pumnul în piept. Acum, soțul Dianei Șoșoacă este audiat, într-un dosar de ultraj, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București”, au precizat sursele judiciare.

Potrivit acelorași surse, interviul ar fi fost intermediat de reporterul Delia Marinescu, iar senatoarea Diana Șoșoacă a susținut că aceasta ”nu a vrut să asigure traducere”.

”Diana Șoșoacă a spus că ea vrea să vorbească în limba română și i-a avertizat pe jurnaliști să fie atenți cum îi traduc cele spuse”, au mai precizat sursele judiciare.

Un al doilea dosar penal, trimis la PICCJ

Discuțiile în contradictoriu au avut loc vineri 10 decembrie, atunci fiind apelat numărul de urgență 112, în urma fiind trimiși la fața locului polițiști de la Secția 4 din București.

În urma incidentului, anchetatorii au deschis și un al doilea dosar penal, în care ar fi vizată Diana Șoșoacă, acesta fiind trimis la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). Ancheta din acest dosar se va face pentru ”lipsire de libertate”, jurnalista din Italia făcând plângere și declarând, la Secția 4 Poliție, că senatoarea ”nu i-a mai permis sa iasă din casă”, au precizat, pentru Gândul, sursele citate.

Și Poliția Capitalei a anunțat, luni, că au fost deschise două dosare penale în cazul incidentului din 10 decembrie, fără a preciza însă despre ce persoane este vorba.

”În data de 10 decembrie 2021, prin apel 112, o persoană a reclamat că la sediul cabinetului său de avocatură s-a prezentat o echipă a unei televiziuni străine, iar pe fondul întrebărilor adresate, cu privire la realizarea interviului, s-a declanșat un conflict. La fața locului s-au deplasat, de urgență, polițiști din cadrul Secției 4.

În cauză au fost întocmite două dosare penale, unul pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, iar cel de al doilea urmează a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea stabilirii situației de fapt”, potrivit comunicatului Poliției Capitalei.

Soțul Dianei Șoșoacă: ”O epidemie mai mult sau mai puțin inventată”

Potrivit declarației de avere din 2020 a senatoarei Diana Șoșoacă, soțul său lucrează pentru o firmă care se ocupă cu activități de consultanță pentru afaceri și management.

Acesta este ”șef de tură” la respectiva firmă de consultanță și are un venit anual de 28.000 de lei. În ceea ce privește poziția adoptată față de măsurile de restricție impuse de pandemia de coronavirus, dar și de pandemie, în general, soțul Dianei Șoșoacă a declarat, la începutul anului 2021, potrivit realitatea.net, că nu se va vaccina și că această pandemie ar fi ”mai mult sau mai puțin inventată”.

”E o epidemie mai mult sau mai puțin forțată, mai mult sau mai puțin inventată – nu discutăm acum. Eu sunt vaccinat cu toate vaccinurile făcute până acum… dar ăsta nu este un vaccin! E un ser, să-i spunem… nu știu, putem inventa cuvinte ca să le punem cumva în dicționar în dreptul lui. Este un ser modificator genetic”, spubea Dumitru Silvestru Șoșoacă.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Veste mare în showbiz! Este ÎNSĂRCINATĂ pentru prima dată. Vestea i-a uimit pe toți, deși...
Cea mai puternică furtună solară din ultimii 20 de ani loveşte Pământul. Cum ar putea afecta...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Vești bune despre Florin Piersic. Medicii de la Spitalul ”Foișor” au facut anunțul: ”Se alimentează...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Vis spulberat pentru Halep. S-a terminat. Cutremur în circuitul WTA
Meghan îl duce pe Harry în Nigeria, în căutarea rădăcinilor familiei sale
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Promisiunea făcută de Iulia Albu după ce fostul ei soț, Mihai Albu, a fost diagnosticat...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
O nouă cercetare arată care este secretul satisfacției în relații