Trei tineri orfani, folosiți drept sclavi. Nu primeau bani, mâncare și nu aveau voie să comunice cu nimeni. Un bărbat a fost arestat

Trei tineri orfani, folosiți drept sclavi. Nu primeau bani, mâncare și nu aveau voie să comunice cu nimeni. Un bărbat a fost arestat
Publicat: 28/01/2022, 15:10
Actualizat: 28/01/2022, 15:12

Trei tineri orfani erau folosiți drept sclavi, de un bărbat de 44 de ani din județul Mureș. Îi punea să muncească, fără a-i plăti și fără a-i lăsa că comunice cu alte persoane. Procurorii au percheziționat casa individului și au găsit, între altele, săbii și cuțite. Acum, el este arestat preventiv, fiind suspectat de trafic de persoane.

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2014 o persoană din jud. Mureș a adăpostit în condiții improprii trei tineri proveniți de casele de copii, în scopul de a-i exploata prin muncă”, transmite, vineri, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Cei trei tineri au fost folosiți la diferite munci în gospodărie ori în agricultură în țară și, pentru o scurtă perioadă, în străinătate, fără a fi plătiți pentru munca pe care o făceau.

„Inculpatul exercita un control permanent și total asupra acestora, inclusiv prin interdicția de a comunica cu alte persoane ori de a părăsi gospodăria”, arată surse citată.

În data de 26 ianuarie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Târgu Mureș, au percheziționat casa bărbatului și au găsit mai multe documente, actele de identitate ale victimelor, dar și săbii și cuțite.

În urma verificărilor, 3 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale au fost conduse la audieri.

Joi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș a admis propunerea parchetului și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult