Un tânăr de 26 de ani a furat un videoproiector în valoare de 6.500 de euro din Teatrul Național din București și l-a vândut apoi cu 200 de lei. Cum a fost prins

Un tânăr de 26 de ani a furat un videoproiector în valoare de 6.500 de euro din Teatrul Național din București și l-a vândut apoi cu 200 de lei. Cum a fost prins
Sala Mare a Teatrului Național din București (TNB) / FOTO: Facebook.com/Lucian Romascanu
Publicat: 03/07/2022, 18:24
Actualizat: 03/07/2022, 18:31

Un tânăr de 26 de ani a reușit să fure un videoproiector care valorează 6.500 de euro din Teatrul Național din București, pe care l-a vândut apoi cu 200 de lei, au spus, pentru GÂNDUL, surse apropiate anchetei.

Bărbatul nu era angajat al teatrului, dar a reușit să intre în clădire și să plece cu aparatul de ultimă generație, conform sursei citate.

Furtul a avut loc în 23 iunie. Un reprezentant al TNB a sunat la 112 și a semnalat dispariția videoproiectorului.

În urma sesizării, polițiștii Secției 1 au deschis un dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, conform unui comunicat de presă trimis de Poliția București, duminică.

Sâmbătă dimineața, în jurul orei 07.00, polițiștii Secției 1 au observat un bărbat, în zona Piața Universității, ale cărui semnalmente corespundeau cu cele ale persoanei bănuite de comiterea infracțiunii de furt.

Sursa foto: Mediafax Foto

Bărbatul a fost arestat și prejudiciul recuperat

„Cel în cauză, un bărbat, în vârstă de 26 de ani, domiciliat în Sectorul 5, a fost condus la sediul secției, pentru continuarea cercetărilor.

Față de acesta s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind reținut, pentru 24 de ore”, conform sursei citate.

Ulterior, respectiv duminică, bărbatul a fost prezentat instanței de judecată, care a dispus măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile.

Prejudiciul, de aproximativ 32.000 de lei (circa 6.500 de euro – n.red.) a fost recuperat.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 1 și de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult