Victor Ponta susține protestul avocaților, după condamnarea lui Robert Roșu în dosarul ”Băneasa”: ”Un Stat de Drept adevărat are nevoie de magistraţi şi de avocaţi în egală măsură”

Victor Ponta susține protestul avocaților, după condamnarea lui Robert Roșu în dosarul ”Băneasa”: ”Un Stat de Drept adevărat are nevoie de magistraţi şi de avocaţi în egală măsură”
Victor Ponta susține protestul avocaților, după condamnarea lui Robert Roșu în dosarul ”Băneasa”: ”Un Stat de Drept adevărat are nevoie de magistraţi şi de avocaţi în egală măsură”
Publicat: 21/12/2020, 14:00
Actualizat: 21/12/2020, 16:15

Avocații au protestat, astăzi, împotriva condamnării lui Robert Roșu, coleg de breaslă, în dosarul ”Băneasa”, iar primul politician care ia atitudine este Victor Ponta. Acesta susține demersul avocaților și spune că România are nevoie de magistrați independenți și de avocați care să fie feriți de abuzuri. 

Într-o postare de pe pagina sa de socializare, Victor Ponta rememorează momentul în care a fost inculpat penal și judecat pentru un contract desfășurat atunci când era avocat, în perioada 2007-2008.

Victor Ponta se declară solidar cu protestul avocaţilor de astăzi, aceștia susținând că, prin condamnarea lui Robert Roşu în dosarul Ferma Băneasa, se crează un precedent foarte periculos în justiţie.

„În anul 2015 am fost inculpat penal şi judecat pentru un contract de 2000 de euro/lună desfăşurat ca avocat în perioada 2007-2008! Din fericire Completul de 3 judecători de la ICCJ a decis în unanimitate achitarea, pentru că „faptele nu constituie infracţiune”.

Consider că un Stat de Drept adevărat are nevoie de magistraţi şi de avocaţi în egală măsură. Toţi având grijă să facă dreptate: vinovaţii să plătească, iar cei nevinovaţi să fie achitaţi”, a notat Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Avocații din Republica Moldova, solidari cu avocații din România

Și avocații din Republica Moldova sunt solidari cu confrații din România, în acest caz care a stârnit numeroase semne de întrebare.

Emanoil Ploșnița, președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, a făcut public un text în care își exprimă îngrijorarea față de o astfel de condamnare.

”Avocații din Republica Moldova au aflat, cu profundă îngrijorare și stupoare, despre condamnarea de instanța supremă a României a unui avocat, anterior achitat de Curtea de Apel Brașov, pentru exercitarea, în interesul clientului, a activităților specifice profesiei de avocat, prin redactarea de notificări, înscrisuri și asistarea clientului în fața unei instituții publice. Înțelegem că avocatul nu a fost condamnat pentru fapte de corupție sau falsificare de documente. Avocatul a fost condamnat pentru exprimarea unor convingeri juridice în fața unor autorități, respectiv pentru procedurile de asistare și reprezentare a unui client”, menționează președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, potrivit uam.md.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican