10 incidente care au contribuit la ascensiunea lui Adolf Hitler

Redactor:
Silviu Bănilă
10 incidente care au contribuit la ascensiunea lui Adolf Hitler
Adolf Hitler a fost de nenumărate ori în pericol de moarte și de fiecare dată a scăpat ca prin urechile acului. În copilărie, Hitler era să se înece în râul Inn, iar în timpul Primului Război Mondial, un soldat britanic i-a cruțat viața.

Micul Hitler era să se înece

Într-o zi rece a lunii ianuarie, în1894, un băiețel se juca alături de alți copii și s-a aventurat pe gheața subțire de pe râul Inn din Passau, Germania. Gheața s-a rupt și Hitler a căzut în apa sloi. Johann Kuehberger, fiul unui vecin, a sărit în ajutorul lui Adolf Hitler, care avea pe atunci patru ani. Hitler nu a vorbit despre acest incident și povestea a fost dezvăluită de decupajele dintr-un ziar german vechi, care a scris despre accident la vremea respectivă. Ulterior, Kuehberger, salvatorul lui Hitler, a devenit preot.

A fost salvat din mâinile unei mulțimi furioase

Cu câțiva ani înainte să preia puterea în Germania, Hitler era doar un agitator de dreapta, care ținea discursuri controversate în Munchen. După o asemenea alocuțiune, Hitler a fost urmărit de 200 de bărbați. Caporalul Hitler a fost culcat la pământ și bătut măr. Unii dintre protestatari au scos baionetele, pentru a-l ucide, moment în care alți opt bărbați au intervenit cu propriile arme și l-au salvat pe viitorul fuhrer. Unul dintre salvatorii lui Hitler a fost Michael Keogh, alături de care acesta luptase în Primul Război Mondial. Michael Keogh a fost în pericol de a fi executat de agitatorii naziști, în Noaptea Cuțitelor Lungi.

Un atac cu gaze în timpul Primului Război Mondial

În timpul unei lupte din 1918, desfășurată în Belgia, caporalul Adolf Hitler a fost lovit de gazul muștar (iperita) al soldaților britanici. Zeci de mii de soldați au fost uciși de gaz în timpul războiului, dar Hitler a orbit temporar și s-a recuperat într-un spital militar din vecinătatea Germaniei. Hitler a fost atât de speriat de gazul muștar, încât a interzis folosirea substanței în timpul celui De-al Doilea Război Mondial.

Un soldat britanic i-a cruțat viața lui Hitler

La sfârșitul războiului, soldații britanici au dobândit controlul asupra unui pod, pe care germanii îl demolaseră în mare parte. După bătălie, soldatul Henry Tandey s-a așezat să se odihnească și a observat un soldat german, care se ascundea în tranșee. Tandey a vrut să-l împuște, dar a renunțat la idee după ce a văzut că soldatul era rănit. Același Tandey a luptat împotriva lui Hitler în al Doilea Război Mondial.

Accidentul rutier al lui Hitler

Potrivit lui Otto Wagener, un general de rang înalt al armatei germane și consilier al lui Hitler, dictatorul nazist era să moară într-un accident auto, petrecut în 1930. În data de 13 martie a acelui an, un camion a intrat în coliziune cu Mercedes-ul lui Hitler. Șase luni mai târziu, Hitler a preluat puterea în Germania. O asigurare auto semnată chiar de fuhrer a circulat pe internet în anul 2000, fiind licitată pe eBay.

Tentativa de sinucidere

În ciuda naționalismului extrem al lui Hitler, din cercul său au făcut parte un german educat la Harvard și soția sa americană, chiar înainte de ascensiunea la putere a dictatorului. Ernst „Putzi” Hanfstaengl și soția sa, Helen, s-au întâlnit cu Hitler când s-au mutat la Munchen de la New York, în 1921. Hellen îi va salva viața lui Hitler. După celebrul puci eșuat al lui Hitler, acesta a vrut să se sinucidă cu pistolul, dar a fost împiedicat de Helen. La scurt timp, polițiștii l-au arestat pe agitator.

Hitler a evitat pedeapsa cu moartea

Hitler a fost acuzat de trădare și risca pedeapsa cu moartea. La scurt timp după audierea acestuia, guvernul Weimar a declarat stare de urgență, modificând sistemul judiciar. Astfel, Hitler nu a mai fost judecat de un juriu. Judecătorul responsabil de cazul lui Hitler era fascist și l-a favorizat pe inculpat. Hitler a fost condamnat la cinci ani de închisoare, din care a ispășit doar nouă luni.

Moartea neașteptată a mamei lui Hitler

Moartea mamei a avut un impact major asupra lui Hitler. Aceasta a murit de cancer mamar la vârsta de 47 de ani. Hitler era foarte apropiat de mama sa și a evocat-o în cartea „Mein Kampf”. Mai mult, Hitler a crezut că femeia ar fi fost otrăvită de un medic evreu. Mama sa, Klara, l-a sfătuit pe Hitler să devină artist, lucru care nu s-a întâmplat.

Infarctul subit al lui Lenin

Un eveniment care a schimbat cursul istoriei este moartea subită a lui Vladimir Lenin. Dacă acesta ar fi supraviețuit, Iosif Stalin și Adolf Hitler nu ar fi dobândit puterea în Uniunea Sovietică, respectiv Germania, scrie listverse.com. În testamentul său, Lenin a ordonat ca Stalin să fie destituit din funcția de secretar general și puterea să fie preluată de Lev Troțki. Stalin a cenzurat însă ultimele dorințe ale lui Lenin și s-a instaurat ca lider. Ascensiunea lui Hitler s-a datorat pactului de non-agresiune cu Stalin. Acesta din urmă l-a exilat pe Troțki în Mexic, unde a fost asasinat de călăii sovietici.

Tentativa eșuată de asasinat a lui Johann Georg Elser

În iulie 1944, mai mulți ofițeri naziști au pus la cale asasinarea lui Hitler. Aceasta a eșuat și făptașii au fost executați. Spre deosebire de planul „Valkyrie”, tentativa de asasinat din 1939 asupra lui Hitler a fost pusă la cale de un individ care nu avea nicio poziție în partidul nazist, ci era un tâmplar comunist pe nume Johann Georg Elser.

După venirea la putere a naziștilor, Esler s-a angajat într-o fabrică de bombe, unde a fabricat un dispozitiv artizanal. Omul a urmărit mai multe luni o ocazie pentru a-l asasina pe Hitler și a amplasat bomba sub o scenă, pe care urma să vorbească fuhrerul. Din cauza ploii, discursul lui Hitler a durat însă mai puțin. Bomba a explodat în cele din urmă și a ucis opt oameni. Tatăl Evei Braun, partenera lui Hitler, a fost rănit în urma atentatului. După tentativa de asasinat, Elser a încercat să fugă în Elveția, dar a fost prins la graniță. Bărbatul a fost încarcerat și în cele din urmă executat de regimul nazist.

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
Cum a murit, de fapt, sponsorul Simonei Halep! Detalii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață:...
ULTIMA ORĂ! S-a aflat prospectul vaccinului anti-COVID-19. Ce reacții adverse produce. Doamne..
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
Dispariție misterioasă în Marea Britanie: 50 de miliarde de lire sterline „sunt ascunse undeva, dar...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
Veste GENIALĂ! Medicamente gratuite și compensate! Cine va beneficia de ele
Adevarul despre noii patroni ai lui Dinamo. Fotbalistii cer sprijinul Guvernului Orban. Ce se întâmplă...
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Şerban Huidu, pe lista vedetelor afectate de coronavirus. Cum se simte acesta
Inchide