11 lucruri pe care nu le știai despre Feng Shui

Publicat: 18/02/2016, 19:00
Actualizat: 01/10/2018, 18:11

1.Cum s-a născut Feng Shui-ul?

Feng Shui-ul este o știință care studiază energiile din casă, așa că numai dacă schimbi locul mobilei în casă sau la birou poți strica Feng Shui-ul. În urmă cu mai bine de 6000 de ani, chinezii au reușit să descopere anumite formule de calcul cu care reușeau să amplifice energiile pozitive și să le încetinească pe cele negative din spațiul în care lucrau sau locuiau. La aceste formule aveau acces doar maeștrii Feng Shui, nobilimea chineză și, bineînțeles, împăratul. Oamenii simpli au auzit despre existența unor remedii care îmbunătățesc viața, dar pentru că nu au avut acces la adevărata cunoaștere au început să facă presupuneri, să creeze legende și să folosească tot felul de obiecte pe post de remediu. Ba mai mult, în timpul dinastiei Tang, împăratul a ordonat publicarea unei cărți cu titlul „Omorându-i pe barbari”, care conținea informații menite a induce în eroare cu privire la știința Feng Shui. Astfel a apărut Feng Shui-ul de tip comercial, care susține că simpla așezare în casă a unor obiecte sau statuete poate îmbunătăți viața locuitorilor casei.

2. Cum sunt împărțite energiile?

Feng Shui-ul tradițional se bazează pe măsurători, pe calcule și recomandă aranjarea mobilei în casă, astfel astfel încât energiile pozitive să fie activate de obiectele electro-casnice, precum televizor, combină audio, mașina de spălat, frigider sau de ceasuri cu pendul, iar energiile negative să fie încetinite prin aranjarea mobilei. Pe lângă aceste remedii, se recomandă folosirea bambușilor, a apei și a sării, a obiectelor din metal sau din ceramică, deoarece acestea aparțin celor cinci elemente fundamentale care stau la baza a tot ce vedem. Dacă vorbim despre influența energiilor nevăzute, trebuie menționat că și acestea aparțin tot celor cinci elemente fundamentale: apă, pământ, lemn, foc, metal, iar între ele există o relație de susținere și de consum. În mod evident, nu există remedii general-valabile pentru atragerea bogăției, ci există remedii personalizate, care pot fi obținute în urma unor analize amănunțite. Fără măsurători și calcule, nimeni nu poate afla unde este amplasată energia prosperității într-o casă sau la birou.

Cele nouă energii care guvernează spațiul în care locuiește sau muncește omul aparțin Carului Mare. Fiecare energie aparține unuia dintre cele cinci elemente fundamentale. În Feng Shui, timpul este împărțit în nouă epoci a câte 20 de ani. Peste această energie de bază vine energia fiecărui an, a fiecarei luni, a zilei și a orei. Cu ajutorul unui specialist, oricine poate pune în casă remediile anului în curs, care îmbunătățesc viața în proporție de 10-15%.

Astfel, se ia o busolă și se identifică punctele și direcțiile cardinale, dar măsurătoarea se face afară, nu în casă, din cauza influențelor exercitate de aparatura electronică. Se ia planul casei și se trasează diagonalele, pentru a afla unde este centrul, apoi se împarte în opt zone, plus centrul – nouă, care corespund celor opt direcții cardinale.

În centrul casei, de la începutul lui februarie, se află energia stelei 2 a Carului Mare, o stea cu energie negativă până în 2024, ea este responsabilă de boli, de depresie, epuizare. Remediul: așezarea a șase monede sau a unui covor în nuanțe de alb, negru, gri, auriu, argintiu. 2 este o energie care aparține elementului pământ și se consumă dând naștere metalului.

În N-E-ul casei se află energia negativă, care este responsabilă de apariția problemelor, blocajelor, ghinioanelor în viața noastră. Remediul: așezarea unui recipient cu apă, în care se adaugă câteva linguri cu sare și care se așază pe o tavă din inox. 5 este o energie de pământ și se consumă dând naștere metalului și ținând piept apei.

În N-ul casei se află energia stelei 7, cea a certurilor, conflictelor, scandalurilor și chiar a furturilor. Remediul: așezarea unui vas transparent, în care se pun trei bambuși în apă (nu în pământ). 7 este o energie de metal și se consumă tăind lemnul și dând naștere apei.

În N-V se află deja energia stelei 3, cea a furiei, a problemelor cu picioarele, cu fiul cel mare etc. Remediul: accesarea unui obiect din ceramică roșie. 3 aparține elementului lemn și se consumă dând naștere focului (roșu) și cucerind pământul (ceramica).

În V, anul acesta, se află steaua 4, energia aventurilor extraconjugale a relațiilor de scurtă durată. Remediul: așezarea unui obiect din ceramică roșie, pentru că și această energie aparține elementului lemn.

În S-ul casei se află steaua 6, a problemelor legale, a problemelor cu instituțiile statului, cu autoritățile. Remediul: așezarea unui vas din sticlă, în care se pun trei bambuși în apă, nu în pământ.

Stelele 8, 9 si 1 ale anului sunt pozitive și nu trebuie amplificate, ele reprezintă prosperitatea și armonia umană. În 2016, ele se află în SV, în E și în SE.

3.Cum trebuie poziționate oglinzile?

În privința oglinzilor din casă sau de la birou, e necesar să respectăm câteva reguli simple: nu trebuie să ne oglindim în ele când dormim sau când lucrăm și să nu fie în fața geamului. Ele trebuie așezate în așa fel încât să reflecte energia pozitivă a stelei de bază 8, nu cea a anului, ci aceea care se află în urma măsurătorilor, pentru a amplifica prosperitatea.

4. Ce rol au culorile?

Dacă vorbim despre culori, trebuie să ne raportăm și la diagrama personală, deoarece o culoare în exces prezentă în destinul cuiva poate crea probleme de sănătate. Spre exemplu, cineva care este născut în an și în lună de foc și poartă culorile lui 2016, adică roșu și cele derivate, în mod sigur va avea probleme cu inima, cu sistemul circulator, va dezvolta ușor infecții la orice organ. Nu există culori bune pentru toată lumea nici în casă. Dacă energia armoniei se află în dormitor, putem vopsi în roșu un perete, putem avea obiecte decorative roșii și lenjerie de pat sau cuvertură în culorile : roșu, verde, albastru, galben, bej, maro, portocaliu. Atenție la culorile vestimentației și cele din locuință, fiindcă puteți face mai mult rău decât bine.

5. Cum ne ajută animalele?

Pisicile și câinii din apartament sau din casă se consideră „obiecte care activează,” pentru că ele se mișcă tot timpul, și atunci pot „mișca” și energia, fie ea bună sau rea. Câinii și pisicile purifică spațiul. Același rol îl au și cristalele.

6. Care sunt acele elemente de decor care aduc prosperitate?

Acvariul, șemineul și lumânările parfumate sunt folosite ca remediu pentru energia de bază, aceea care se schimbă o dată la 20 de ani. Ele au menirea de a activa energia, iar specialistul va recomanda amplasarea lor în zona guvernată de steaua prosperității prezente, 8.

Cât privește culoarea mobilei, nu există una standard pentru toate casele, ci contează cum sunt dispuse cele nouă energii, care corespund celor cinci elemente fundamentale. Mobila poate fi verde, albastră, roșie, mov, galbenă, albă etc.

7. Atragem fericirea și prin obiectele pe care le purtăm?

Ca să atragem norocul, trebuie să facem o analiză Feng Shui a locuinței sau a biroului și să aplicăm corect remediile. Nu există talismane care să ne aducă noroc permanent. Putem purta un medalion cu imaginea unui animal din zodiacul chinezesc, asta dacă avem un an de penalizare sau dacă timp de zece ani animalele din destinul nostru și acelea din perioada pe care o traversăm se află în ciocnire. Nu este bine să purtați medalioane în formă de șarpe, dragon sau alte animale din zodiacul chinezesc dacă nu știți în ce fel de relație intră acestea cu acelea din destin. Spre exemplu, în 2010, pe vremea când nu știam Feng Shui tradițional, un specialist în Feng Shui-ul comercial mi-a recomandat să așez pe birou o statuetă cu o maimuță ca să îmi meargă bine la serviciu. Numai că în anul acela am avut parte numai de conflicte la birou și am fost pe punctual de a-mi da demisia de nenumărate ori. Abia în 2012 am aflat că anul 2010 a fost guvernat de Tigru, iar Maimuța și Tigrul sunt dușmani, sunt mereu în conflict.

8. Ne putem schimba norocul?

Norocul se poate schimba. O perioadă guvernată de elemente favorabile atrage în mod automat norocul și situațiile favorabile și te determină să iei decizii bune. O perioadă guvernată de elemente nefavorabile te face să iei hotărâri care te pot afecta negativ. E ca atunci când cumperi o locuință. Dacă ești norocos, atragi o casă cu energii pozitive.

9.Cum putem aduce energiile pozitive la birou?

Dacă vorbim despre amplasarea biroului la serviciu, trebuie să știm mai întâi cum sunt dispuse energiile. Dacă nu putem avea această informație, încercăm să descoperim direcțiile cardinale și punem unul dintre remediile recomandate pentru anul în curs. Indiferent de situație, biroul este bine să fie poziționat în așa fel încât să ne ofere protecție, să fie în forma literei L, cu o latură sprijinită de perete, să nu fie în fața ușii, să nu fie în mijlocul camerei, să aibă o formă care ne îmbrățișează.

Nu există 10 reguli valabile care pot atrage în mod automat fericirea, norocul, banii. Fiind vorba despre o știință, totul se bazează pe calcule, iar remediile sunt recomandate în funcție de acestea.

10. Există și plante care ne pot purta noroc?

Plantele pot aduce noroc sau ghinion, în funcție de cum le amplasăm. Plantele înalte creează o zonă care corespunde energiei care trăiește în spațiul destinat relaxării, iar dacă sunt puse în living, iar acolo se află energia prosperității, în loc să o amplifice, o consumă. Acolo unde este energia prosperității, trebuie puse plante mici, ca să poată trece energia. De asemenea, dacă punem plante în zona din casă guvernată de steaua 5, care este a ghinioanelor, ele amplifică problemele, fiindcă steaua 5 aparține elementului pământ, care este susținut de pământul din ghiveci și de planta în sine. Cel mai bine este să puneți plantele acolo unde simțiți că trebuie să stea sau puteți apela la un specialist.

11. Putem atrage iubirea prin Feng Shui?

Atragerea dragostei prin Feng Shui se face numai după o analiză a spațiului în care locuim și numai dacă dormim pe cea mai bună energie, a armoniei umane, care poate atrage un partener cum ne dorim, poate crea stabilitate și longevitate în cuplu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer