13 pași pentru a deveni un om de succes

Publicat: 17/04/2015, 16:19
Actualizat: 04/08/2015, 17:48

Își stabilesc anumite limite

Persoanele „toxice” încearcă să se alimenteze cu energia celor din jur și să îi implice în problemele lor. Acestea nu vor soluții, ci doar să irosească timpul celor din jur. Oamenii de succes înțeleg că există o limită între furnizarea unor sfaturi și implicarea propriu-zisă în problemele emoționale ale pesimiștilor. Tocmai de aceea stabilesc anumite bariere de protecție împotriva unor asemenea persoane, scrie lifehack.com.

Nu se așteaptă și nici nu cer o schimbare

Atunci când oamenii au așteptări prea mari de la cei din jur, își consumă energia în mod inutil și generează o stare de opunere în rândul lor. Oamenii de succes nu vor să fie „întâmpinați” de un val de nemulțumire, învinovățire și respingere din partea unei persoane „toxice”. Pur și simplu solicită un feedback și îi lasă pe ceilalți să decidă pentru ei înșiși.

Nu se implică în conflicte inutile

Oamenii de succes știu că energia este importantă. Când vine vorba să se lupte cu o persoană nocivă, trebuie să facă dovada unei stăpâniri de sine. Prin conservarea sentimentelor și a energiei, persoanele inspirate reușesc să „supraviețuiască” pentru ziua de mâine și să evite conflictele inutile. Acești oameni își aleg cu grijă campaniile și pășesc la momentul oportun dincolo de „linia frontuluI”.

Nu permit nimănui să le îngrădească fericirea

Oamenii de succes nu se lasă impresionați de părerile celor din jur, de multe ori dăunătoare. Ei sunt păpușarii propriei fericiri și aniversarea unei victorii nu este afectată de gândirea și faptele toxice ale celor din jur.

Nu uită

Persoanele inspirate nu uită ușor nedreptățile celor din jur și doresc să se protejeze pe termen lung. Iertarea face parte din succesul lor, dar pur și simplu ei nu vor să fie responsabili pentru greșelile altora.

Dispun de un sistem de susținere

Oamenii de succes știu că luptele nu pot fi desfășurate de unul singur și pentru a evita o extenuare morală și fizică, se înconjoară cu oameni de excepție, gata să le sară în ajutor în situațiile dificile.

Știu să se relaxeze

Am putea crede că persoanele de succes nu se odihnesc niciodată, dar realitatea este cu totul alta. Astfel, ei știu că trebuie să rămână optimiști, creativi și proactivi. Toate aceste lucruri pot fi păstrate doar cu ajutorul unui somn bun. După o odihnă binevenită, oamenii de succes reușesc să își controleze mai bine nivelul de stres și să își reîncarce bateriile, pentru a face față persoanelor nocive din jurul lor.

Se concentrează asupra soluțiilor, nu asupra problemelor

Cea mai bună cale prin care starea emoțională poate fi „dozată” corespunzător este prin identificarea unor soluții pentru cele mai dificile probleme. Persoanele de succes se concentrează asupra dezvoltării personale și își îmbunătățesc circumstanțele, iar atitudinea lor este una pozitivă, care contribuie la reducerea stresului cotidian. În loc să se concentreze asupra problemei generate de persoanele nocive, încearcă să găsească o soluție.

Au bariere bine stabilite

Oamenii de succes nu pot avea aceeași atitudine față de toată lumea. Tocmai de aceea, ei au limite clare împotriva celor care gândesc negativ și le pot „prezice” acțiunile.

Sunt conștienți de situația lor

Prin conștiința de sine, oamenii de succes reușesc să îi țină la distanță pe răuvoitori. În acest fel, ei pot gestiona mai ușor situațiile de criză, în care se confruntă, bineînțeles, cu persoane debusolate, frustrate și în principiu, „toxice”.

Ignoră pesimismul, sunt adepții științei, nu ai superstițiilor

Oamenii nocivi sunt iraționali și haotici. Persoanele optimiste nu se pot înțelege cu ei și preferă să nu răspundă în fața haosului și freneziei inutile, preferând știința, în locul superstițiilor.

Nu pozează în victimă

În timp ce persoanele nocive pot înclina balanța în favoarea lor, prin asumarea unei poziții de victimă, oamenii de succes ignoră un asemenea „teatru”. În loc să se lase dominați de starea de victimizare, preferă să se situeze dincolo de pesimismul celor din jur.

Nu îi judecă pe cei din jur

Oamenii de succes nu îi judecă pe cei din jurul lor. Ei înțeleg că un asemenea obicei creează dependență și poate fi dăunător dezvoltării personale. Tocmai de aceea, persoanele care vor să reușească în viață se concentrează asupra compasiunii, înțelegerii, respectului și iertării.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Toți șoferii din România, obligați să plătească. Intră în vigoare pe 1 iulie pentru diesel...
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Oamenii de știință au descoperit, în premieră, o moleculă care absoarbe gazele cu efect de...
×