16 motive de stres la locul de muncă

Redactor:
Clarice Dinu
16 motive de stres la locul de muncă
Nu există persoană pe această planetă care să fie imună la stres. Oamenii se stresează din diverse motive. Cel mai adesea ei sunt stresați la locul de muncă. Aici intervine un stres zilnic, care devine cronic și pe care corpul nu mai este capabil să îl gestioneze așa cum ar trebui.

Indiferent cât de inteligenți suntem noi ca oameni, nu suntem suficient de evoluați pentru a putea face diferența între problemele fizice, legate de viață și problemele emoționale. Astfel, corpul nostru răspunde stresului prin instalarea unor simptome precum durerile de cap, tensiunile la nivelul mușchilor, probleme cu stomacul, pierderea poftei de mâncare, dificultăți de concentrare, insomnii, iritabilitate și îmbătrânire prematură. 

Astfel, pentru a evita problemele cauzate de stresul acumulat la locul de muncă ar trebui să ținem seama de aceste 16 lucruri care ne aduc această stare la locul de muncă, propuse de cosmopolitan.com.

1. Faptul că nu ai încredere în tine este una dintre cauzele pentru care apare stresul la locul de muncă. Dacă nu ai încredere că poți rezolva cerințele postului tău, atunci vei sfârși printr-o stare de anxietate care te va îmbolnăvi treptat.

2. Dacă trebuie să „dai raportul” în fiecare zi unui superior, atunci ai un motiv în plus pentru care te stresezi la locul de muncă.

3. Consideri că munca ta este în zadar? Atunci când nu crezi că ceea ce faci aduce vreun beneficiu companiei pentru care lucrezi, atunci nu vei avea nicio bucurie la locul de muncă. Încearcă să vezi potențialul tău și ajutorul pe care ceea ce faci îl aduce companiei. 

4. Faptul că nu-ți aduci aminte care a fost ultima ta performanță și când te-a lăudat șeful tău sau el chiar nu o face, atunci iată un motiv în plus să fii stresat. Trebuie să îți propui să muncești din greu și să îi impresionezi pe superiori. Uneori nu succesul este important, ci doar faptul că primești undă verde pentru o idee pe care o propui îți poate aduce mulțumirea și încrederea în forțele proprii. 

5. Dacă nu te odihnești așa cum trebuie, ajungi la serviciu obosit și nu te poți concentra, astfel că oboseala și stresul se influențează reciproc. 

6. Faptul că pe biroul tău nu se găsește nimic verde, care să sugereze viața, poate fi o problemă în apariția stresului. Această culoare îți poate sugera pace și liniște și, astfel, diminua atmosfera stresantă pe care o percepi la birou. 

7. Muncești mai mult de două ore fără să iei vreo pauză? Iată un alt motiv pentru care ești stresat la serviciu. 

8. La locul de muncă de cele mai multe ori angajații sunt în competiție, fie direct, fie indirect. Acest lucru te poate face să te simți singur. Singurătatea nu face bine nimănui, iar pe termen lung poate cauza serioase probleme de sănătate. 

9. Incapacitatea de a-ți gestiona așa cum trebuie timpul pentru îndeplinirea tuturor sarcinilor pe care le ai cauzează stres. Trebuie să înveți să fii mai organizat. 

10. Modul în care ți-ai aranjat biroul contează extrem de mult. Biroul este locul în care petreci aproape tot timpul la locul de muncă, el trebuie să fie primitor și să te inspire, să fie un spațiu apropiat de ceea ce numim „personal”. 

11. Faptul că la seviciu de cele mai multe ori nu avem niciun moment de intimitate este, de asemenea, un factor care conduce la apariția stresului. 

12. Începi munca la birou cu lucruri neimportante și apoi te stresezi pentru că nu ai timp de sarcinile cu adevărat importante? Ar trebui să te lași de acest obicei. Încercă să rezolvi în primul rând lucrurile urgente și abia apoi să te relaxezi uitându-te în folderul spam din căsuța de mail și să ștergi mesajele. 

13. Dacă ai un job care te pune să stai tot timpul cu ochii pe căsuța de mail, să răspunzi imediat la fiecare e-mail pe care îl primești, atunci probabil că se explică de ce ești stresat la locul de muncă, pentru că acest fapt îți întrerupe desfășurarea celorlaltor activități. 

14. Muncești din greu? Asta te duce la epuizare la un moment dar. Gestionează totul în așa fel încât să nu ajungi la epuizare.

15. Dacă nu ai un pahar de apă pe biroul tău, înseamnă că nu te hidratezi corespunzător, iar deshidratarea conduce la apariția și dezvoltarea stresului. 

16. Faci mai multe lucruri în același timp? Multitaskingul sună bine, dar asta nu înseamnă că face bine omului. Probabil că vei sfârși cu o stare proastă și fără să fi făcut niciuna dintre sarcinile date așa cum trebuie. 

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
BREAKING! ATAC terorist. Sunt ZECI de MORTI şi răniţi! Vestea ŞOC a zilei
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Dani Oțil, declarație bombă despre Simona Halep într-o discuție cu Mihai Bobonete: `Ai văzut ce...
Ioana Mihăilă, dezvăluiri despre relaţia cu Florin Cîţu. S-a întâmplat în primele două săptămâni de...
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Andrei Baciu (Min. Sănătăţii): „Noile tulpini nu feresc pe nimeni de boală”. Când vor fi...
BREAKING! ATAC terorist. Sunt ZECI de MORTI şi răniţi! Vestea ŞOC a zilei
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Țara în care poți munci doar dacă ești vaccinat. Regula e strictă, cine nu se...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Horoscop 10 mai 2021. Un început de săptămână dezastru pentru unele zodii. Ce spun astrele?
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum au reuşit doi români să transforme o casă ridicată în timpul Primului Război Mondial...
Inchide