16 motive de stres la locul de muncă

16 motive de stres la locul de muncă
Publicat: 17/03/2016, 08:00

Indiferent cât de inteligenți suntem noi ca oameni, nu suntem suficient de evoluați pentru a putea face diferența între problemele fizice, legate de viață și problemele emoționale. Astfel, corpul nostru răspunde stresului prin instalarea unor simptome precum durerile de cap, tensiunile la nivelul mușchilor, probleme cu stomacul, pierderea poftei de mâncare, dificultăți de concentrare, insomnii, iritabilitate și îmbătrânire prematură.

Astfel, pentru a evita problemele cauzate de stresul acumulat la locul de muncă ar trebui să ținem seama de aceste 16 lucruri care ne aduc această stare la locul de muncă, propuse de cosmopolitan.com.

1. Faptul că nu ai încredere în tine este una dintre cauzele pentru care apare stresul la locul de muncă. Dacă nu ai încredere că poți rezolva cerințele postului tău, atunci vei sfârși printr-o stare de anxietate care te va îmbolnăvi treptat.

2. Dacă trebuie să „dai raportul” în fiecare zi unui superior, atunci ai un motiv în plus pentru care te stresezi la locul de muncă.

3. Consideri că munca ta este în zadar? Atunci când nu crezi că ceea ce faci aduce vreun beneficiu companiei pentru care lucrezi, atunci nu vei avea nicio bucurie la locul de muncă. Încearcă să vezi potențialul tău și ajutorul pe care ceea ce faci îl aduce companiei.

4. Faptul că nu-ți aduci aminte care a fost ultima ta performanță și când te-a lăudat șeful tău sau el chiar nu o face, atunci iată un motiv în plus să fii stresat. Trebuie să îți propui să muncești din greu și să îi impresionezi pe superiori. Uneori nu succesul este important, ci doar faptul că primești undă verde pentru o idee pe care o propui îți poate aduce mulțumirea și încrederea în forțele proprii.

5. Dacă nu te odihnești așa cum trebuie, ajungi la serviciu obosit și nu te poți concentra, astfel că oboseala și stresul se influențează reciproc.

6. Faptul că pe biroul tău nu se găsește nimic verde, care să sugereze viața, poate fi o problemă în apariția stresului. Această culoare îți poate sugera pace și liniște și, astfel, diminua atmosfera stresantă pe care o percepi la birou.

7. Muncești mai mult de două ore fără să iei vreo pauză? Iată un alt motiv pentru care ești stresat la serviciu.

8. La locul de muncă de cele mai multe ori angajații sunt în competiție, fie direct, fie indirect. Acest lucru te poate face să te simți singur. Singurătatea nu face bine nimănui, iar pe termen lung poate cauza serioase probleme de sănătate.

9. Incapacitatea de a-ți gestiona așa cum trebuie timpul pentru îndeplinirea tuturor sarcinilor pe care le ai cauzează stres. Trebuie să înveți să fii mai organizat.

10. Modul în care ți-ai aranjat biroul contează extrem de mult. Biroul este locul în care petreci aproape tot timpul la locul de muncă, el trebuie să fie primitor și să te inspire, să fie un spațiu apropiat de ceea ce numim „personal”.

11. Faptul că la seviciu de cele mai multe ori nu avem niciun moment de intimitate este, de asemenea, un factor care conduce la apariția stresului.

12. Începi munca la birou cu lucruri neimportante și apoi te stresezi pentru că nu ai timp de sarcinile cu adevărat importante? Ar trebui să te lași de acest obicei. Încercă să rezolvi în primul rând lucrurile urgente și abia apoi să te relaxezi uitându-te în folderul spam din căsuța de mail și să ștergi mesajele.

13. Dacă ai un job care te pune să stai tot timpul cu ochii pe căsuța de mail, să răspunzi imediat la fiecare e-mail pe care îl primești, atunci probabil că se explică de ce ești stresat la locul de muncă, pentru că acest fapt îți întrerupe desfășurarea celorlaltor activități.

14. Muncești din greu? Asta te duce la epuizare la un moment dar. Gestionează totul în așa fel încât să nu ajungi la epuizare.

15. Dacă nu ai un pahar de apă pe biroul tău, înseamnă că nu te hidratezi corespunzător, iar deshidratarea conduce la apariția și dezvoltarea stresului.

16. Faci mai multe lucruri în același timp? Multitaskingul sună bine, dar asta nu înseamnă că face bine omului. Probabil că vei sfârși cu o stare proastă și fără să fi făcut niciuna dintre sarcinile date așa cum trebuie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...