24 noiembrie 1991. Moare Freddie Mercury. Ultima dorință a regretatului solist Queen: „L-am cărat pe scări și s-a plimbat prin camere…” VIDEO

24 noiembrie 1991. Moare Freddie Mercury. Ultima dorință a regretatului solist Queen: „L-am cărat pe scări și s-a plimbat prin camere... VIDEO
Publicat: 24/11/2019, 06:02

24 noiembrie 1991. Moare Freddie Mercury. Prietenii lui Freddie Mercury au povestit la aproape 28 de ani de la moartea artistului cum și-a luat muzicianul la revedere de la viață. Mercury a murit pe 24 noiembrie 1991, după ce și-a petrecut ultimele zile în pat, refuzând să ia analgezice. Artistul era înconjurat de prieteni și a cerut să își vadă pentru ultima dată colecția de artă.

Prietenul său, Peter Freestone, a povestit pentru Express Online, că muzicianul care și-a petrecut alături de el ultimii 12 ani din viață, le-a cerut să îl mute la parterul vilei sale din West Kensington pentru a-și îndeplini o ultimă dorință. „Freddie a coborât pe 20 noiembrie să își vadă colecția de artă pentru ultima dată”, a povestit Freestone. „L-am cărat pe scări și s-a plimbat prin camere cu ajutorul nostru. Ne-a povestit cum a cumpărat unele dintre lucrări”, a povestit bărbatul.

24 noiembrie 1991. Moare Freddie Mercury. Cântărețul ținea să participe la licitații și prietenul său, Elton John, și-a amintit de curând că muzicianul a continuat să cumpere lucrări chiar și în ultimele zile de viață.

Elton a spus că „lui Freddie îi plăcea să colecționeze artă japoneză de la licitații. Chiar și atunci când era pe moarte încă mai cumpăra”.

„Era uimitor. În așa măsură iubea viața. Nici măcar atunci nu se gândea că moare. Încă se mai gândea la artă”, a spus prietenii lui Mercury. „Nu arăta niciun fel de teamă de moarte. Nici teamă, nici tristețe”.

24 noiembrie 1991. Moare Freddie Mercury. Trupa Queen a lansat 15 albume până la destrămarea ei, în 1991, după decesul lui Freddie Mercury, din cauza maladiei SIDA.

Piese ca „Bohemian Rhapsody” și „Don’t Stop Me Now”, compuse de Mercury, au intrat în panteonul rockului și o nouă generație de artiști, printre care Lady Gaga, Robbie Williams, Foo Fighters și Muse, revendică influența trupei Queen.

24 noiembrie 1991. Moare Freddie Mercury. Concertele în care Mercury cânta „We Are The Champions”, „Killer Queen”, „Crazy Little Thing Called Love” sunt considerate momente antologice, iar „We Will Rock You”, comedia muzicală lansată în 2002 pe baza hiturilor trupei, a fost pusă în scenă în lumea întreagă și se joacă încă în teatrele londoneze.

24 noiembrie 1991. Moare Freddie Mercury. În peste patru decenii de existență, Queen a înregistrat vânzări de sute de milioane de unități, fiind și în prezent în rândul primelor 10 trupe cu cele mai mari vânzări pe iTunes. În palmaresul muzicienilor se numără un trofeu MTV Global Icon, două piese incluse în Grammy Hall of Fame – „We Will Rock You” și „We Are the Champions”. Queen a fost prima trupă care a vândut peste șase milioane de exemplare ale unui album în Marea Britanie, cu materialul „Greatest Hits”.

Piesele interpretate de Freddie Mercury se găsesc în playlist-ul Smart Radio. Ascultă Smart Radio aici: http://www.smartradio.ro/.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
"Uşa a zburat către mine!" Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
De ce boală ar fi suferit, de fapt, Costel Corduneanu. Fostul luptător se afla pe...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
SIMONA HALEP a aflat informația chiar acum. Anunțul OFICIAL venit de la Federația de Tenis
Asia Express 2024. S-a aflat lista completă a finaliștilor după eliminări
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Companiile de Inteligență Artificială încearcă să-l construiască pe Dumnezeu, spune un director european