5 obiceiuri care îți garantează eșecul în viață

Redactor:
Diana Bahrin
5 obiceiuri care îți garantează eșecul în viață
"Succesul nu este final, eșecul nu este fatal - curajul de a continua este important", spune Winston Churchill. Dacă ai avut parte de eșec în trecut și nu ai renunțat, ești mai puternic decât crezi.

Dacă ai fost dezamăgit recent și te gândești să renunți, nu o face. Va exista mereu o cale, chiar dacă este mai greu de găsit.

Din păcate, majoritatea oamenilor refuză să facă ceva în ceea ce privește eșecurile. În cele din urmă, aceștia renunță la visele lor și încetează să lucreze la proiectele care contează pentru ei.

Eșecul este de obicei o experiență inevitabilă, însă felul în care reacționezi face diferența.

Acestea sunt doar câteva obiceiuri care atrag eșecul și ce poți face în privința lor.

Lipsa unui plan

Ai mai multe șanse să ai succes în viață dacă ai un plan. Nu trebuie să fie perfect, doar să poată fi pus în aplicare. Planul trebuie să fie specific, măsurabil și încadrat în timp. Nu face planuri generale pentru că sunt șanse mari să le amâni.

Frica de a încerca

Depășirea fricii de a eșua este primul pas spre succes. Începe să îți confrunți fricile și fă primul pas spre ceea ce vrei să realizezi. Nu rata nicio ocazie de a încerca.

„Indiferent de câte greșeli faci, sau cât de încet progresezi, tot ești înaintea celor care nici nu încearcă”- Tony Robbins

Renunțarea prea devreme

Cât de hotărât ești de a-ți urma visele și scopurile în viață? Unul dintre cele mai importante secrete ale succesului este de a învăța să treci peste îndoieli. Cei mai mulți dintre noi renunțăm mult prea devreme la pasiunile noastre. Fiecare om de succes de astăzi are o poveste despre perseverență de împărtășit, iar un astfel de exemplu este Abraham Lincoln. El a avut parte de eșec în afaceri la 21, a pierdut o cursă legislativă la 22, a eșuat din nou în afaceri la 24, a pierdut o cursă a Congresului la 34, la 45 a pierdut o cursă în Senat, nu a reușit să devină vice-președinte la 47, iar la 52 de ani a ajuns Președintele Statelor Unite.

Atâta timp cât încă încerci după fiecare obstacol, încă nu ai pierdut.

Lipsa încrederii

Dacă nu crezi în ceea ce faci, la un moment dat vei renunța. Dacă nu ai niciun motiv să crezi că este posibil să îți atingi ținta, tot efortul depus va fi în van.

Subconștientul are un rol foarte important în cantitatea de efort depusă în muncă. Dacă nu reușești să îți imaginezi un rezultat bun, nu te vei forța să ajungi acolo. Progresul tău depinde de decizia de a încerca știind că vei trece peste obstacole.

Găsirea scuzelor

Va exista mereu un motiv pentru care ceva nu poate fi făcut. Oamenii găsesc mereu feluri în care să explice de ce nu pot, nu ar trebui, nu au făcut sau nu ar face ceva. Când găsești scuze, de fapt spui că nu deții controlul, însă trebuie să fii conștient că tu deții controlul propriilor acțiuni, iar scuzele nu fac decât să îți diminueze puterea.

Oamenii găsesc scuze din cauza fricii de necunoscut. Alții se tem de schimbare, respingere sau le este rușine. Frica te încuie într-o zonă de confort, scrie Business Insider.

Data viitoare când dai de un obstacol, nu găsit o scuză, ci privește-l ca pe o provocare, învață din el și mergi mai departe.

Inchide