5 trăsături pe care trebuie să le dezvolți pentru o viață lungă și fericită

5 trăsături pe care trebuie să le dezvolți pentru o viață lungă și fericită
Ce documente trebuie să aibă asupra lor persoanele în vârstă de peste 65 de ani atunci când ies din casă / Foto: caracter ilustrativ
Publicat: 15/04/2017, 01:53

Un nou studiu realizat pe un eșantion de 8.000 de bărbați și femei de peste 50 de ani sugerează că ambiția și optimismul se învață și că joacă un rol important în sănătatea și fericirea noastră pe termen lung, mult timp după ce suntem acceptați la primul loc de muncă. Rezultatele sunt susținute de decenii întregi de cercetări anterioare care au legat bunătarea și longevitatea de caracteristici precum optimismul sau controlul.

Conștiinciozitatea

În cel mai recent studiu publicat în această săptămână în revista„Proceedings of the National Academy of Sciences”, oamenii de știință au legat conștiinciozitatea și calitatea de a fi minuțios și eficient, dar, în același timp, teama de asumarea riscurilor, cu bunăstare crescută și fericire, asigurate de corelarea altor patru calități. O analiză desfășurată pe durata a 75 de ani, pe 300 de cupluri care au fost de acord să participe începând cu perioada în care aveau 20 de ani și erau logodite, a revelat că bărbații pe care prietenii lor i-au identificat drept conștiincioși tind să trăiască mai mult decât cei care nu erau văzuți astfel. Un alt studiu de lungă durată a ajuns la concluzii similare, dar de data aceasta și despre femei, pentru că pentru reprezentanții ambelor sexe care erau considerați conștiincioși s-a stabilit că trăiesc, în medie, mai mult decât cei care nu posedă această trăsătură.

Optimismul

Pentru a măsura optimismul în acest studiu, oamenii de știință i-au rugat pe participanți să evalueze cât de mult sunt sau nu de acord cu următoarele două afirmații:„Simt că viața e plină de oportunități” și„Cred că viitorul arată bine pentru mine”. Utilizând acest criteriu, un sfert dintre participanți au fost considerați niște persoane optimiste.

În trecut, oamenii de știință au descoperit legături între optimism și o stare bună a sănătății, chiar și atunci când a fost luată în considerare situația socio-economică a oamenilor. De curând, o cercetare realizată în Germania pe un eșantion de 2.500 de participanți a scos la iveală faptul că resursele psihologice precum credințele personale pozitive influențează sănătatea persoanelor, dincolo de venituri și de nivelul de educație.

Curajul

Sub 21% dintre participanții la acest studiu au fost identificați ca fiind curajoși și ambițioși, aceasta fiind cea mai rară dintre cele 5 trăsături pe care le poți dezvolta într-o viață pentru a avea succes și care au fost incluse în acest studiu.
Stabilitatea emoțională
Pentru cel mai recent studiu în domeniu, 30% dintre participanți au fost identificați ca fiind stabili emoțional sau capabili să rămână calmi în fața unor situații stresante sau optimiști atunci când întâmpină provocări. Alte cercetări leagă această trăsătură cu scopuri pozitive, precum o viață îndelungată. Aceeași cercetare care a durat 75 de ani pe care am menționat-o mai devreme și care a legat conștiinciozitatea de longevitate a ajuns și la concluzia că la femei stabilitatea emoțională a avut cea mai mare legătură cu posibilitatea de a avea o existență lungă dintre toate trăsăturile.
Controlul
Pentru a afla care dintre participanți au un puternic simț al controlului, în cadrul cercetării li s-a solicitat să spună cât de puternic sunt de acord cu afirmația„Acasă simt că am controlul asupra a ceea ce e întâmplă în cele mai multe situații”. Folosind această unitate de măsură, circa 41% dintre participanți au fost catalogați ca având această calitate, fiind astfel cea mai comună dintre cele cinci.
În vreme ce ideea de control poate fi privită drept una ciudată în raport cu succesul, descoperirea este susținută și de alte studii. O cercetare din 2011 realizată pe 1.000 de copii care au fost evaluați în mod regulat de la naștere până la vârsta de 32 de ani sugerează că auto-controlul în copilărie poate prezice totul, de la sănătatea fizică a participanților, până la starea lor financiară.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică