50 Cent, obligat să plătească 16 milioane de dolari unei companii, pentru încălcarea unei înțelegeri

50 Cent, obligat să plătească 16 milioane de dolari unei companii, pentru încălcarea unei înțelegeri
Publicat: 11/04/2014, 16:47
Actualizat: 31/07/2014, 14:02

Rapperul american, pe numele său adevărat Curtis Jackson, a încheiat un parteneriat cu directorii companiei, în 2011, pentru a lansa propria colecție de căști audio, însă înțelegerea nu s-a mai concretizat. În 2012, 50 Cent a dat compania în judecată, afirmând că Sleek Audio nu i-a returnat investiția inițială după anularea proiectului.

Ulterior, cântărețul american a lansat o gamă de căști în colaborare cu Sms Audio, însă vestea nu a fost pe placul oficialilor de la Sleek Audio, care l-au acuzat pe rapper că a furat designul căștilor pe care le-a lansat pentru firma rivală.

În urma discuțiilor de mediere, un judecător al tribunalului din Miami, Florida, i-a ordonat rapperului să plătească firmei Sleek Audio compensații de 11,7 milioane de dolari, pe lângă suma de aproximativ 4,5 milioane de dolari reprezentând cheltuieli de judecată.

Rapperul 50 Cent, în vârstă de 38 de ani, a cunoscut succesul în 2003, cu albumul de debut „Get Rich or Die Tryin'”, care s-a vândut în 15 milioane de exemplare în toată lumea, devenind unul dintre cel mai bine vândute materiale discografice rap din toate timpurile.

Cel mai recent album al său, „Before I Self Destruct”, a fost lansat în noiembrie 2009.

În 2005, rapperul a avut un rol în filmul „Totul pentru bani”, inspirat din viața lui, apoi a fost distribuit în drama de război din 2006 „Home of the Brave”. Cel mai recent film al său este thrillerul „Ținutul ghețurilor/ The Frozen Ground”, în care joacă alături de Nicolas Cage și John Cusack.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase