8 trucuri simple care te pot ajuta să trăiești mai mult și să fii mai fericit

8 trucuri simple care te pot ajuta să trăiești mai mult și să fii mai fericit
Publicat: 21/05/2017, 14:12

Indiferent de materialul genetic, există, însă, și câteva trucuri care ne pot ajuta să trăim o viață lungă, sănătoasă și fericită.

1. Curiozitatea: această trăsătură pe care toți o avem, mai mult sau mai puțin dezvoltată, poate crește longevitatea dacă este cultivată, susține Laura L. Carstensen, profesor de psihologie la Universitatea din Stanford și director al Centrului de Longevitate Stanford, pentru Time.

2. Conștiinciozitatea și echilibrul: Proiectul Longevității este un studiu care s-a derulat pe durata a 20 de ani, în cadrul căruia au fost analizate trăsăturile de personalitate și stilurile de viață care ne pot menține sănătoși pentru mai mult timp, iar această caracteristică este principala, potrivit cercetării. Aceasta ar putea fi cheia pentru o viață lungă, lucru care înseamnă că trebuie să fim precauți, fără însă a ajunge ușor paranoici.

3. Un indice de masă corporală sănătos: cu cât îndicele tău de masă corporală este mai ridicat, cu atât ai mai puține șanse să trăiești mult și să fii sănătos, arată Francine Grodstein, profesor de epidemologie la Harvard. Cercetările au demonstrat că reducerea greutății corporale cu 20% conduce la o viață mai lungă.

4. Mobilitatea și activitatea fizică: dacă ai nevoie de motivație pentru a scăpa de abonamentul la mijloacele de transport și a începe să mergi pe jos la locul de muncă, trebuie să știi că un studiu din 2015 a concluzionat că un somn mai lung de 9 ore pe noapte și un stil de viață care presupune să stai așezat pe scaun mai mult de șapte ore de zi îți poate scurta speranța de viață. Mișcarea și mersul pe jos, deci, ne pot ajuta să trăim mai mult, dar și să fim mai sănătoși și mai mobili pe măsură ce înaintăm în vârstă.

5. Mâncarea cât mai naturală: în principiu, asta înseamnă plante – fructe și legume, și evitarea mâncărurilor procesate. Dieta mediteraneeană a fost, de fapt, promovată mult timp ca fiind una dintre cele mai sănătoase, pentru că este bazată pe vegetale, semințe și ulei de măsline.

6. Alergatul: cei care obișnuiesc să alerge tind să trăiască, de obicei, cu trei ani mai mult decât semenii lor sedentari, conform unui studiu publicat în „Progress in Cardiovascular Disease”. Cercetătorii au calculat că o oră de alergat echivalează, în cele mai multe cazuri, cu șapte ore de viață în plus.

7. Păstrarea contactului cu prietenii: studiile au demnostrat că singurătatea poate scurta speranța de viață a unei persoane. Așa că iată un motiv bun să-i apelați pe amicii voștri și să-i invitați la cafeaua pe care ați tot amânat-o.

8. Cafeaua: pentru că tot a venit vorba despre cafea, o cercetare a demonstrat că oamenii care beau trei până la cinci cești de cafea zilnic prezintă un risc cu 15% mai scăzut de moarte prematură, în comparație cu cei care nu beau cafea deloc.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Râzi cu lacrimi! Ce a scris Andreea Tonciu pe cartonaşul prin care l-a nominalizat pentru...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine sunt cei mai...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
BANCA TRANSILVANIA vine un ARTEON, cea mai frumoasă (ȘI IEFTINĂ) limuzină germană
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Pe ce carte mizează Putin. Analist: „Moscova a decis că mai rău de atât nu...
'Am crezut că MANELE e un om faimos'. Dilema unui canadian mutat în România de...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Arhiepiscopia Tomisului: Amenzile date lui ÎPS Teodosie sunt ilegale!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Muzica românească, în doliu! Un mare artist a murit la doar 48 de ani: Cu...
Dispare certificatul verde?! Anunțul zilei în România: E doar o hârtie
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...