A deschis scrisoarea adresată fiului iar acum riscă ani de închisoare. Care este motivul halucinant

A deschis scrisoarea adresată fiului iar acum riscă ani de închisoare. Care este motivul halucinant
Publicat: 31/05/2019, 13:04

Într-un proces care a avut loc miercuri în Sevilla, un tată este acuzat că a violat viața privată a propriului fiu deoarece a deschis o scrisoare adresată lui, nefiind autorizat să facă asta.

Scrisoarea îi fusese trimisă copilului de către o mătușă de pe linia maternă. Însă conținutul ei reprezenta informații foarte importante: aceasta îl sfătuia cum să depună mărturie împotriva propriului tată într-un proces care a avut loc în 2012 în care bărbatul era acuzat de abuz domestic împotriva soției lui, mama băiatului.
Se pare că mătușa îl și insultase pe bărbat în scrisoarea care a fost folosită drept dovadă de către apărare, avocații bărbatului, pentru a demonstra că familia soției l-a contrâns pe copil să depună mărturie împotriva lui.

Bărbatul a fost achitat în acel caz, dar acum riscă o condamnare de 2 ani de închisoare și compensații financiare pentru că a violat corespondența privată a fiului.

Acest nou proces a fost deschis de către fosta soție care îl acuză că a dezvăluit în mod public informațiile private din scrisoare.

Prin intermediul avocaților, femeia cere o sentință de 2 ani de închisoare pentru bărbat și compensații financiare în valoare de 3.000 de dolari. Publicația La Vanguardia relatează că avocații femeii cer și compensații de 6 euro pe zi pentru următoarele 12 luni, însumând 2,160 de euro, însă motivul pentru acest tip de compesație nu a fost dezvăluit.

Avocații apărării, deci ai bărbatului, spun că acesta a deschis scrisoarea din greșeală deorece băiatul are același nume cu al lui.

În plus, apărarea susține că deschizând scrisoarea, bărbatul pur și simplu și-a exercitat autoritatea parentală, fiind îndreptățit să facă asta.

Foto: Pixabay