„A fost cea mai minunată din viața mea”. Cum petrecerile de divorț schimbă perspectiva despărțirilor

„A fost cea mai minunată din viața mea. Cum petrecerile de divorț schimbă perspectiva despărțirilor
Publicat: 26/09/2019, 13:09

Petrecerile de divorț reprezintă o adevărată modă în Statele unite ale Americii, iar una dintre pionierele acestora este Christine Gallagher, care se ocupă de plănuirea lor și chiar a publicat un fel de „manual” în 2006.

„Trebuie să admitem că divorțurile sunt ok și, de cele mai multe ori, un pas pozitiv. Nu înseamnă că ai eșuat sau că ai fost dat la o parte”, a menționat Christine pentru The Guardian.

Se pare că bunicii catolici ai femeii avuseseră o căsnicie foarte nefericită, dar niciodată nu au vrut să divorțeze.

Christine a mărturisit că majoritatea clienților ei sunt femei, însă de-a lungul timpului a organizat petreceri de divorț și pentru bărbați.

Organizatoarea de petreceri de divorț a punctat faptul că încearcă să își ajute clienții să meargă mai departe într-un mod sănătos și respectuos și că nu este de acord cu batjocorirea fostului partener sau cu jignirea lui.

Ammanda Major, terapeută, susține și ea petrecerile de divorț: „Petrecerile de divorț arată că ești pregătit să pășești în următoarea etapă a vieții tale și să vorbești deschis despre ceea s-a întâmplat, să celebrezi faptul că ai făcut ceva pentru a pune stop unui lucru care nu funcționa bine pentru tine”.

Dacă sunt organizate cum trebuie și nu sunt centrată pe batjocorirea sau rănirea fostului partener, petrecerile de divorț reprezintă celebrarea unui nou început plin de bucurie și speranță.

Foto: Pixabay