A murit Jack Bruce, basistul trupei Cream

Redactor:
Silviu Bănilă
Jack Bruce (71 de ani), basistul trupei Cream, a fost răpus de o boală de ficat. Bruce, care a activat în formație alături de chitaristul Eric Clapton și bateristul Ginger Baker, a cântat la numeroase instrumente, în cariera sa îndelungată.

„Cu mare tristețe anunțăm trecerea în neființă a lui Jack Bruce – soț, tată, bunic și legendă a muzicii. Lumea muzicală va fi mai săracă fără el, dar moștenirea sa va rămâne vie”, a declarat sâmbătă familia muzicianului.

Decesul lui Jack Bruce a fost anunțat pe site-ul oficial al acestuia și confirmat de biograful său, Claire Singers. „A murit în locuința sa din Suffolk, înconjurat de familie”, a mai spus femeia, citată de independent.co.uk.

Trupa Cream a vândut 35 milioane de albume în doar doi ani și a primit primul disc de platină din lume, pentru LP-ul „Wheels of Fire”. Bruce a compus și interpretat o mare parte din cântece, printre care „I Feel Free”, „White Room”, „Politician” și „Sunshine Of Your Love”. Jack Bruce a cântat la o chitară personalizată Gibson EB-3, devenind unul dintre cei mai influenți chitariști din lumea rock-ului. 

Inchide