A murit Jack Bruce, basistul trupei Cream

A murit Jack Bruce, basistul trupei Cream
Publicat: 26/10/2014, 22:02

„Cu mare tristețe anunțăm trecerea în neființă a lui Jack Bruce – soț, tată, bunic și legendă a muzicii. Lumea muzicală va fi mai săracă fără el, dar moștenirea sa va rămâne vie”, a declarat sâmbătă familia muzicianului.

Decesul lui Jack Bruce a fost anunțat pe site-ul oficial al acestuia și confirmat de biograful său, Claire Singers. „A murit în locuința sa din Suffolk, înconjurat de familie”, a mai spus femeia, citată de independent.co.uk.

Trupa Cream a vândut 35 milioane de albume în doar doi ani și a primit primul disc de platină din lume, pentru LP-ul „Wheels of Fire”. Bruce a compus și interpretat o mare parte din cântece, printre care „I Feel Free”, „White Room”, „Politician” și „Sunshine Of Your Love”. Jack Bruce a cântat la o chitară personalizată Gibson EB-3, devenind unul dintre cei mai influenți chitariști din lumea rock-ului.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase