A murit Jeff Hanneman, cofondatorul trupei Slayer

A murit Jeff Hanneman, cofondatorul trupei Slayer
Publicat: 04/05/2013, 00:46
Actualizat: 29/03/2019, 20:39

Chitaristul american Jeff Hanneman, cofondator al trupei de heavy metal Slayer, a murit la vârsta de 49 de ani, joi, într-un spital din sudul Californiei, au anunțat colegii de formației ai acestuia, pe site-ul lor oficial, informează Reuters.

Colegii de formație ai lui Hanneman au mai spus că acesta a murit din cauza unei insuficiențe hepatice, în timp ce se afla în spital, dintr-un motiv care nu a fost făcut public.

Hanneman a înființat trupa Slayer cu colegul său chitaristul Kerry King, în 1981, într-o suburbie a orașului Los Angeles.

Hanneman este celebru pentru compunerea unor piese precum „Raining Blood” și „Angel of Death”, de pe albumul „Reign of Blood” (1986).

După decesul lui Hanneman, Slayer este alcătuită în prezent din Tom Araya (bass și voce), Kerry King (chitară) și Dave Lombardo (tobe).

Succesul internațional al trupei Slayer a venit în anul 1986, odată cu lansarea albumului „Reign in Blood”, material considerat și la această oră a fi una dintre capodoperele death metal-ului. De-a lungul timpului, trupa a lansat două albume live, două compilații, 6 videoclipuri, două EP-uri și nu mai puțin de 11 albume de studio, patru dintre ele fiind premiate cu discul de aur în Statele Unite. Slayer a primit cinci nominalizări la Grammy, câștigând două premii, în 2007 și în 2008, pentru piesele „Eyes of the Insane” și „Final Six”, ambele incluse pe albumul „Christ Illusion”.

Alături de Metallica, Megadeth și Anthrax, Slayer face parte din „Big Four”, concept născut după lansarea DVD-ului omonim ce prezintă concertele live susținute de cele patru nume mari ale thrash metal-ului pe 22 iunie 2010 la Sofia, Bulgaria, în cadrul festivalului Sonisphere. DVD-ul s-a bucurat de un succes impresionant, clasându-se pe prima poziție în topurile din Statele Unite, Canada, Marea Britanie și numeroase alte țări europene.

Slayer a susținut un concert în București, în iunie 2010, alături de Anthrax, Megadeth și Metallica, în cadrul evenimentului „The Big Four”. Formația americană a revenit la București în 2012, pentru un nou concert.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase