A plutit două luni pe o barcă în ocean. Cum a reușit să supraviețuiască

A plutit două luni pe o barcă în ocean. Cum a reușit să supraviețuiască
Publicat: 06/05/2016, 09:44
Actualizat: 07/07/2016, 00:27

Paza de Coastă îl consideră un bărbat „norocos” și a refuzat să-i dezvăluie identitatea. Bărbatul a fost găsit în 26 aprilie de către un cargobot panamez la o distanță de aproape 2150 de mile sud-est de Hilo, în Hawaii.

Bărbatul a declarat salvatorilor săi că împreună cu trei colegi au pornit de pe coastele columbiene ale Pacificului în urmă cu peste două luni, la bordul unei ambarcațiuni sportive de mici dimensiuni.

Pe parcursul călătoriei motorul ambarcațiunii s-a defectat și cei trei au plutit în derivă, iar pentru a supraviețui au pescuit pește și au mâncat chiar și pescăruși, le-a povestit supraviețuitorul salvatorilo săi.

Acesta a declarat că ceilalți au murit și le-a predat pașapoartele, însă corpurile neînsuflețite ale acestora nu se aflau pe mica ambarcațiune în momentul salvării.

Un oficial al Pazei de Coaste din Honolulu, comandantul John MacKinnon, consideră că supraviețuitorul este foarte norocos deoarece Oceanul Pacific este vast și periculos, iar faptul că vasul Nikkei Verde a dat peste el este o enormă șansă deoarece zona nu este intens traversată.

Cu ajutorul unui traducător din partea Pazei de Coastă, supraviețuitorul a transmis că mulțumește divinității pentru că este în viață și a deplâns moartea colegilor săi, menționând că și-ar fi dorit ca și ei să fie alături de el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase